100 spänn prutt…

Mat är viktigt! Jag tycker det är assvårt att komma på veckomatsedlar MEN jag gör det. Jag försöker äta bra och varierad kost alla dagar (…eller ja… inte på mina popcorndagar men det är ju en helt annan sak!). En annan sak som är bra att tänka på är att äta råvaror efter årstiderna. Det är viktigt. På många sätt. Jätteviktigt. Bra också att göra mat så att man får matlådor så det finns i frysen så man slipper ta till halvfabrikat för då är man verkligen illa ute (tydligen!). Väldigt viktigt är det ju även med bra näringstät mat när man har barn som växer så det knakar -För annars är man en dålig förälder. Så mat har hög prioritet här. Tycker jag alltså. Tid tar det i alla fall! Alot!!!

Därför är jag måttlig road av kvällens trauma!

Jag tycker som så att OM man köper surströmming är alla involverade väl medveten om odören. Grannarna får vackert veta vad någon i grannskapet äter och det är liksom helt okej. Det stinker och många tycker det är en delikatess. Jag har aldrig smakat och kommer aldrig någonsin göra det heller. Punkt. MEN min poäng är stanken, som är okej –När det gäller surströmming!

Däremot kan jag KÄNNA mig väldigt blåst ikväll. Jag hade köpt färska kycklingfiléer, då jag upplever att det är bättre kött på dom bitarna än dom frysta. Jag hade köpt en förpackning med sex filéer som jag hade fryst in -i god tid före bäst-före-datum! Dom hade jag tinat idag till middag. Jag skulle koka en kycklinggryta med grönsaker och servera ris till det. Mycket uppskattat i detta hem.

När jag satte kniven och öppnade paketet blev jag inropad till sonens rum och gick dit innan jag gick vidare med kycklingen. På väg tillbaks till köket började näsan fladdra… ni vet vingarna när man börjar sniffa. Vad.ÄR.det.Som.LuKtaR?!

Köket luktade svavelfis, prutt, skit… Det luktade riktigt illa när jag kom närmare förpackningen med kycklingen. Jag tog tveksamt fram lök och vitlök ur kylen men stanken var så vidrig att tanken på att ens börja TA i något som luktade så kräkreflexframkallande kändes fullkomligt bisarr. Så jag tog en påse och hivade ner hela förpackningen och ropade in sonen till köket.

-Vad luktar det? frågade jag när han närmade sig köket.

Rent spontant började minsann hans näsa också fladdra som när man sniffar i luften, en annan spontan reflex från hans sida var att sätta fingrarna för näsan och hålla för.

-Ägg! pep han och drog tillbaks till sitt rum och STÄNGDE dörren omsorgsfullt efter sig.

Såååå där vid 17:20 snåret var det dags att börja komma på plan B. Kan informera att det är en ytterst dålig idé att säga till en Tweenie att det blir hamburgare om man med hamburgare menar någon form av köttfärsbiff mellan två brödskivor -Det är tydligen inte alls hamburgare utan något annat. Men det mättade och ett gott grönsaksfat går ju alltid att få fram!

Men rejält hurv för kadaverstanken! Ville jag ha suspekta lukter i köket hade det varit billigare och enklare att köpa en Wunderbaum och hänga upp. Jag är så grymt skeptisk till kyckling då jag ofta upplever att det LUKTAR (gÖva) just svavelfis. Vad gör dom med kycklingarna egentligen?!?!

Jag är traumatiserad. 100 spänn rakt i soptunnan, så blev det med det ekonomiska och hälsosamma tänket över maten denna afton! Soptunnan!

Seriöst ska man väl inte äta saker som luktar direkt skämt?!? Eller är det också en nyhet som jag missat?! Surkyckling?!

Nu skall jag vädra lägenheten och ta ut soppåsen!

//a

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Annapanna

    Färsk kyckling kan lukta så där pga en gas när den paketeras. Lukten på köttet ska försvinna en stund efter att förpackningen öppnats. 🙂 Kycklingen var med andra ord precis som den skulle. 🙂

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Livsmedelsgasen känner jag till -Men att en hel våning börjar stinka känns inte aptitligt. Skulle nog göra samma sak idag (2 år senare!) //a 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.