2,3 grader i blasket…

Dagen som jag kunde förvänta mig bli ÄNNU bättre än igår är kommen! Jag är dock tveksam om något slår gårdagens afton. Faktiskt!

Hur är det man säger? Ju flera kockar…desto livligare matlagning!?!

Go-O-de värld vilken grillcirkus vi hade igår!! OMG hela området måste (om inte annat) hört att grillen kommit fram!

Jag: sammanbiten, försökte få igång grillen (jag och eld i stugan är ju inte världens bästa följetong!) samtidigt som jag roddade dukning, tillbehör, försökte hålla ner ljudnivån på tomten med ihärdigt schhhhhh:ande, jagade katten som började gräva frenetiskt i grannens land, lade på mer briketter för att värmen ens skulle NÅ gallret, viftade med glödgaffeln…

Samtidigt hittade katten majskolvarna som han började gnaffa på, jag konstaterade att permafrosten låg kvar och att fyra grader var svinkallt om man tänkt grilla i t-shirt, en kille sprang runt och tog in ”beställningar på mat och dryck” (vi lekte tydligen restaurang) en annan var på väg att börja klättra inne i förrådet i jakt på studsmattan (!!!) och den tredje stod faktiskt behjälplig, vid min sida, för att lära mig grilla ”som en kille”.

När jag slutligen satte mig ner vid det stojiga och glada sällskapet för att avnjuta den grillade middagen kändes det (på ett vrickat sätt) helt rätt att den ena killen satt på ledmotivet till Benny Hill på högt ljud på sin mobil som ”middagsmusik”…

…efter cirka fyra sekunder beordrade jag ”Ljud Av.Nu” eftersom det kändes som att blodådror vid tinningen jobbat nog för några dagar. För övrigt kändes hela grillningen/få fram middag som ett enda långt Benny Hill-race med all slapstickhumor som man förmodligen KUNDE se utifrån! Att vara mitt i stormens öga var allt annat än lugnt.

Missförstå mig inte, det var en glad kväll och sonen och hans kompisar var hjälpsamma, spontana, menade mer än väl och på strålande humör -Det blir dock ibland högst kännbart att man är ensam vuxen i vissa situationer! Typ!

Till exempel: Vi fyra runt middagsbordet hade en genomsnittlig ålder på 18,25 (jag drog upp åldern med +8 & +7 år på tre av deltagarna) så… -You do the math!

…men även om jag i det genomsnittliga sammanhanget blev väldigt ung måste jag erkänna att jag kände mig sjukt nöjd när samtliga tjoade iväg till lekplatsen så jag fick diska i lugn och ro!

Dagen so far innebär att sonen har två kompisar på besök, katten mjauar över att det är för kallt och för blött för att vara ute och jag får vila bäst jag vill på ett helt eget våningsplan! Najs! Katten har för övrigt ätit vattenmelon och njutit med stängda ögon -Det var en fröjd att se som balans till hans ryggtavla på dörrmattan som förkunnar att han vill ut.nu.

Nästa helg… Ska jag fråga MiN kompis om jag kan får komma till HONOM och grilla! Utan barn och med betydligt högre sNittålder! Jag kan tillochmed tänka mig att se ”På spåret” eller något annat vuxet! 🙂

//a

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.