Osnyggt till max!

IMG_6035

Oooookej, nej jag har inte stupat i vardagskaoset men det fortsätter -Det hjälper inte att regnet vräker ner och bilen skall parkeras i urskogen när man har sjukt barn som måste transporteras till mormor och morfar för att en själv skall ta sig till arbetet och göra sin stackars arbetstid.

Igår hände en högst intressant incident i samband med föräldramötet. Det var liksom logistik för att få ihop väskor, packning och bagage för att åka på möte/övernattning/arbete. Någonstans bland väskor, skor, iPad och sladdar kom jag på att jag faktiskt har en lämplig ”höstjacka” i förrådet.

Det är egentligen en riktigt snygg Didrikson, inte en tjock täckjacka utan en längre variant för höst/vår etc. Den köpte jag för flera år sedan och det väldigt märkliga i kråksången är att jag typ aldrig använt den. I alla fall reflekterade inte jag över frågan ”VARFÖR” vid avfärd utan jag stormade förrådet, slet åt mig jackan så att galgen flög all världens väg och sedan krånglade jag på mig jackan samtidigt som jag försökte låsa ytterdörren.

Väl landad i La Casa och några minuter innan föräldramötet skulle börja började jag dra och slita i jackan. Den kändes onekligen väldigt konstig! Ugglan kom och tittade vad som stod på i hallen. Jodå, för där stod jag och drog upp dragkedjan och blåste ut magen allt jag kunde. Det var då allt liksom klarnade för mig…

När jag köpte jackan var den ”nästan” för liten. I och med att den direkt kändes nästan för liten så fick den hänga i hallen den säsongen för den kändes ju inte alls bekväm. Sedan har den åkt fram och tillbaks i förrådet för den blir liksom inte mera bekväm. Öppen jacka blev min slutsats varpå  jag började fråga Ugglan om hon hade någon typ jacka att låna ut.

Det slutade med att jag spankulerade iväg i hennes splitternya supersnygga jacka inklusive matchande scarf.

NU är vi hemma igen. Jackan har åkt in i förrådet. Den borde verkligen min svägerska ha, hon skulle dessutom kunna använda den fullt ut, dvs med tjocktröja etc UNDER! Själv kunde jag inte annat än känna mig instängd, snärjd och intryckt i ett fullkomligt bisarrt köp!

Nu tänker jag att vi snart överlevt även detta kaos som trots allt innefattat väldigt många glada skratt!

//a

 

4 kommentarer

  1. caanita

    Jag tror att det är självaste byggkonstruktionen på förråd/garderober som gör att plagg plötsligt har krympt. Det händer alltför ofta att kläder som suttit som en ”smäck” sakta men säkert har förändrats när de ska tas fram kommande säsong. Kanske skulle man köpa ett lass sk ”torrbollar” att lägga in i garderoberna för att undvika den fukt som orsakar storleksminskningen????.
    Vad tror du?

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Detta var EXAKT vad jag behövde höra idag!!! Jag GILLAR skarpt tanken på att det har något med förrådets typ luftfuktighet att göra… Sånt där tänkande uppmuntrar jag till max! Måste nog lyfta fram saken i ett eget inlägg!! Tack! 😀 //a

  2. Svägerskan

    Jag undrar mest varför inte kläderna växer till sig i garderoben?? Jag menar barnen växer, jag växer, håret växer, ogräset växer…varför växer inte kläderna??

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Ytterligare ett mycket bra spörsmål… Å ska inte typ tyg TÖJAS UT?!? Nu känner jag mig lurad, förvirrad å undrar vart rättvisan är i världen!! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.