Snippsnapp…

Här har jag lyssnat på svenska läxan -Jag har höjt på hela hårfästet åt den tvättäkta sagan som skall läsas högt med inlevelse.

Sju barn som sätts ut i djupa skogen av sina fattiga föräldrar, barnen som lyckas hitta hem och föräldrarna som blir så glada… För att sedan nästa morgon ta ut kidzen ÄNNU djupare i skogen och än en gång lämna dom åt sitt öde. Som visar sig bli att komma hem till jätten och hans fru med hot om slakt. Fast listigheten gör att jätten slaktar sina egna sju kottar och sedan börjar jaga dom fattiga människobarnen med sina sjumilastövlar. Det slutar med att den listiga ungen lyckas lura av jättekärringen (som det heter i boken) allt guld och silver, lämnar jätten åt sitt öde, lyckas ta hem sina syskon till sina föräldrar och så lever dom rika resten av sina liv -Tillsammans.

Det är sagor när dom är som allra bäst -Grymma!

Nu till något annat grymt -Testade för första gången en flytande foundation idag. Jag såg ut som ett lik. Jag tänkte att jag, om inte annat, kunde hävda att jag utrustat mig inför halloween. Det positiva var att jag i alla fall inte fick någon galen hudreaktion som jag brukar.

En annan underbar sak var promenaden ute denna kväll. Jag älskar klara kalla kvällar. Stjärnor och ett svävande norrsken som fick mig att undra om jag fått starr!

//a

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.