På riktigt…

…när mina tankar nådde slutsatsen att jag skulle behöva en ny matta till vardagsrummet inför advent/jul -Då gick i alla fall jag i säng, löste lite korsord och sov på saken.

Jag är inte helt bekväm med advent:andet detta år. Inte alls.

November har varit en månad då jag haft många lediga dagar för att i stället jobba på söndagskvällar -Det har möjliggjort att jag kunnat göra slag i saken och köra båsloppis. Imorgon sätter jag punkt för denna sväng och återkommer på vårkanten med allehanda ”bra-att-ha” saker/kläder som inte längre fyller sin funktion i mitt hem. Jag hade aldrig fixat projektet loppis om jag inte haft så mycket ledigt som jag haft för det har trots allt, tagit tid!

Jag känner absolut hur skalman jag är, med en matochsovklocka som hela tiden pockar på. Därför började jag på allvar fundera på hur friskt det e.g.e.n.t.l.i.g.e.n är med advent. Jag har sett många fönster förvandlas från vardag till jul senaste veckan. Det är som ett mirakel. Det är inte bara nya gardiner, det är andra blommor, andra lampor SÅ när jag stod och började dra i mitt eget köksfönster konstaterade jag att jag var tvungen att plocka bort dom vanliga lamporna för att få plats med adventsstaken. Vidare fick ett par blommor stryka på foten för att jag skulle få till det.

Det är ju galet. Man byter lampor, gardiner, gömmer undan blommor… För vad? 30 dagar?!?!?! Kan ju vara uppfriskande i mitt fall eftersom jag a.l.d.r.i.g byter gardiner annars! För mina fönster är frikking hopplösa! Jag har inte fönster jag har liksom rutor utskuren ur betongen/väggen och där har man satt glas. Sedan har man satt dit en klen liten smal bräda att balansera blommor på. Obegriplig storlek är det också. Gjorde det fatala misstaget att köpa en gardinkappa (istället för att tvinga Ugglan att sy åt mig) och resultatet var att det såg upp som att jag hängt upp en smal halsduk på längden rakt över rutan, högst där uppe… Utifrån syntes det som en liten liten kant…. Efter det så har jag alltså ETT par gardiner som passar i mitt kök, ja och så julgardinerna nu då.

Låt mig säga som så att gardiner är ett känsligt ämne i min värld. Liksom fönster.

Men ändå, jag vill också ha advent. Jag vill också ha myset men jag måste erkänna att jag inte alls uppskattar kaoset som faktiskt uppstår i mitt hem. Det är kartonger som skall grävas fram, det skall flyttas, ändras, slitas och dras. Jag känner liksom lättja inför hela projektet helt plötsligt! Det blev då inte bättre när jag igår konstaterade att varken adventsstaken eller sonens adventsstjärna fungerade (nej, just det ja, den brann ju typ förra julen och slog ut min router!!!). Min snälla far förbarmade sig då över mig och skjutsade mig till Rusta (eftersom jag själv lånat ut min bil). Black friday. Det var som apokalypsen brakat loss i trafiken men det gick snabbt och smidigt -Det är därför det är så otroligt smart att åka på en sådan affär med just Tarzan!

Det jag vill komma fram till är detta:

Efter att ha slitit i en månad med båsloppis, prismärkt, rensat, kånkat iväg saker och haft mig så känner jag mig snålare än någonsin! Jag känner mig dessutom allergisk mot allt som handlar om att rota i kartonger och slita i förrådet. Jag har tjänat bra på mina loppisveckor och jag har inte lust alls att lägga ut en enda krona på något onödigt. Vidare vill jag att allt bara får stå stilla och att jag slipper se flyttkartonger från 2008 med gamla fula ikea-lampor (HA! Dom åkte ju på skroten idag!!).

Så… På riktigt så är det första advent imorgon och på riktigt så skall jag jobba en stund på kvällen. Men innan dess sätter jag punkt på loppisen. Jag tänker tända första ljuset med min son trots att det är hyfsat rörigt ännu. Allt är alltid summan av en situation men så länge man kan skratta så tycker jag skygglappar kan fungera utmärkt mot störiga saker som röriga kartonger i vardagsrummet -Så får det bli.

Och NEJ -Det blir ingen ny matta i det här hemmet till vardagsrummet inför jul!!!

//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.