Tarzan Ur & pannkakor…

  
Jag ligger verkligen efter när det gäller julpyntet -Det blev liksom knappt klart och nu har det åkt ner! Det är -oavsett vad – väldigt skönt att plocka bort julen. 

Igår kände jag mig som en kalv på grönbete, i stället för att yster kesa fram så halkade jag runt och gjorde små ärenden. Ni vet köpa XXL flaskan tvättmedel på Rusta, pusselfixativ på pusselbutiken och handla mat på Ica. 

Glädjen över grönbetet blev raskt förbytt till ryslig diskbänksrealism när jag återvände hem och sonen och hans polare fixat pannkakor -Dom hade ju faktiskt googlat HUR man skulle steka dom!

På tal om mat -Är otroligt nöjd över att ha serverat fyra helt nya maträtter som senaste fem dagarna -Jag är inspirerad! Not so much av pannkaksimpulser dock!

En mer urakut situation att ta tag i har varit det här med ”dygnsrytmen”. Låt mig säga så här, att efter närmare tre konstanta veckor med störd nattsömn (allt från julaftonspirr, feberfrossa, raketer och horribel hosta) så har dygnet fått en obehaglig vridning.

Det har varit så illa att jag igår bad Tarzan ställa upp som vakenhetskontrollant. Jag bad att han skulle ringa runt 10-tiden. Alltså började han 08:30.

Jag klev upp direkt och kokade kaffe. Runt 09-snåret ringde han igen för att säkerställa att jag inte valt att dra täcket över huvet och sova vidare.

Men nej, jag har gäspat och jobbat på med avjulning och något säger mig att jag kommer somna vid normal gå-i-sängtid.

Alltså behövs kaffepunktnu! Annars är risken överhängande att jag somnar inom en snar framtid a’la disconap och det hade jag då inte tänkt börja det nya året med!

//a

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Caanita

    Ja visst är det skönt att plocka bort julen, nu är man less på det röda, in med fräscha vita tulpaner.
    Nu när dagen sakta blir längre och det blir ett annat ljus, då har pyntet gjort sitt.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Ja-aaaa! Precis så är det!! Nu vill man ha ljus och ännu mera ljus -Är så glad att det snöat-/-ar för det hjälper också till med ljuset! Nytt år helt enkelt! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.