Inte så pepp…

Post-ESC-final kom jag att tänka på Ace Wilder som sjöng en låt som sitter fast i bakhuvudet än idag -Busy Doin’ nothing. Texten handlar helt enkelt om att man inte känner för att jobba 9-5, inte vill jobba utan helst göra pengar när man sover! -I ljuset av den låttexten kan man läsa massa artiklar om förskräckelsen över ungdomars lathet. Den låten knöt liksom ihop säcken av en lång rad debattartiklar som jag läst senaste tiden! Å nyheter.

Den 25 april 2016 publicerades ett debattinlägg på Expressen skriven av Rose-Marie Johansson (Egenföretagare inom städbranschen) ”Ingen tycks vilja ha ett ”enklare jobb” idag” -Hon kan erbjuda unga människor arbete men dom är morgontrötta, inte så ”pepp” på städjobb, får lika mycket i bidrag som att arbeta osv.

Å så kan man läsa vidare på samma tema ungefär hur mycket som helst.

Då slog det mig… Är det så himla konstigt att dagens unga inte vill jobba när man, som politiker, kan lyfta 62.400kr i månaden utan att göra ett enda smack?

Tycker det verkar som att det inte bara är unga som inte är så ”pepp” på att göra sin ”plikt”.

Jag är inte helt pepp på att rengöra alla avlopp i mitt badrum MEN jag skall i alla fall göra det -I mitt fall handlar det om pellesnuskfobi!

Inget annat!

//a

PS: Jag är seriöst oroad över vart samhället är på väg!

PS2: Politisk vilde… Hur blir man det? Verkar galet lönsamt i alla fall!!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.