Derek…

Senaste tiden har jag mest lyssnat på olika standup-artister (finns så många briljanta människor i runt om i världen värda att lyssna på!). Det är otroligt praktiskt att gå omkring och lyssna samtidigt som man gör något annat som går i skogen, stryker, lagar mat för man får alltid pausa och bara skratta ett tag!

Min stora frispråkiga favorit Louis CK ledde till Ricky Gervais och Ricky Gervais ledde till en serie som finns på Netflix.

Serien heter Derek och är från 2012, den är skriven och regisserad av Gervais och han är själv huvudkaraktären.

Jag var lite skeptisk, tycker Ricky Gervais kan vara lite ”för mycket” MEN jag blev typ kär. Serien handlar om Derek 50 år som jobbar/bor(?) på ett ålderdomshem. Derek är inte som alla andra, han är en annorlunda vuxen, speciell till max och Derek har ett hjärta av guld, han är snäll! En klok, snäll, god människa!

Den som vill ha tokrolig-, slapstick- och pang-i-bygget humor lär inte gilla Derek. Det här är mer drama än humor!

Har läst att serien och prestationerna är högst ifrågasatt i många medier, kritiken har tydligen haglat. Den som vill läsa som allt detta kan klicka på länken uppe under seriens titel.

-Jag som gillar det som är annorlunda, varma, bitterljuva och aningen skruvade med djup uppskattade serien! Jag uppskattade att en karaktär var snäll och att en karaktär rördes till tårar av saker som de facto hör livet till.

Jag är så innerligt tacksam att jag inte är kritiker…

//a

PS: Något annat jag hittat på YouTube är ”Animal Talking” fruktansvärt roligt… Där sprutar tårarna av skratt!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.