När kylskåpet ger upp…

På riktigt, helgen har spenderats mest snarkandes till ljudet av familj och eld som knastrat. Har varit bedövande, gäspande sömning hela helgen. Har vaknat till olika dofter som fått mig att kliva upp, ljuvligt knäckig toscaäppelpaj, älgstek, kaffe är några av dofterna som retat mina sinnen.

Igår körde jag hem på förmiddagen, min hörsel fick sådant overload av stimuli att jag starkt började överväga att införskaffa bullerskyddande hörselkåpor -Bilen skramlade och liksom visslade, katten mjauade var 2-5 sekund (japp jag räknade) och jag kände bara att jag ville komma hem och stoppa undan bilen!

Så blev det inte, i stället blev det att åka och veckohandla och lasta in mat i kylen, slänga in en tvätt i maskinen och sedan kom sonen hem. Sedan blev det middag, disk, läxförhör och allt som hör till -Medan sonen satt med matten och jag satt och gjorde en kyckling (med gummiband) hördes en dov smäll, typ som en dunk eller ett klonk.

Vi tittade upp och konstaterade att inget verkade ha hänt. Tills sonen skulle ta ett glas mjölk.

”-Öhhhh du mamma…. Nu vet jag vad det var som lät…. KOLLA!”

Jag tittar upp och kisar mot kylskåpet och ser hur ALLT på mjölkhyllan sluttar mot mitten…. Jodå, hela hyllan, frikking glasskivan hade knäckts mitt itu?! What?! Med tanke på att jag just veckohandlat var kylskåpet fullt… Så jag fick börja med att hälla bort slattar av olja, kasta nästan tomma saker och hälla bort en liter av mjölken jag tänkte baka med… Jag var så skitsur att jag knappt orkade reagera -Då är det illa!

IMG_8312

 

Ja så nu har jag mjölken i grönsakslådan… Ser fullkomligt sjukt ut men problemet är i alla fall löst!

Nu sitter jag och eldar upp mig över MÅLTIDSSERVICE som ännu inte lyckas tillhanda hålla MAT i skolan -Nixpix, dom som äter sist blir titt som tätt UTAN och reservmaten dröjer då den måste tillagas och transporteras från annan skola, vilket i sin tur leder till att elever lever på en macka -Urusel förutsättning för koncentration och ork!

URUSELT att det fortfarande ÄR så här!!! Uruselt att kidsen som tar upp detta på elevrådet om och om igen och som inte får se att något händer! Sådant får mig att lacka ur, för det innebär att när man går via dom korrekta kanalerna händer inte ett skit! Å det är enbart sorgligt tycker jag.

Sedan lackar jag även ur över det faktum att elverna som skall till Navet med skolan släpps av på Hållplats W vid vänortsparken, dvs eleverna måste passera både Kungsgatan (sorry, har lite lågt förtroende för kombinationen av ystra barn och stressade cyklister) sedan traska upp till vasaplan och korsa Vasagatan… Vad är det för GENI som kommit på den lösningen med transport av skolbarn till NAVET?!?!

Jag hoppas transportfrågan löst sig och att maten serveras -om inte så återkommer jag till saken!

Nu skall jag ut och ta lite frisk luft! Bör ta blodtrycksmedicinen också…

//a

 

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

 1. Malin

  Fick vid förra skolrådet info om att det är Ultra som inte vill att barnen släpps av på Vasaplan. Håller med om att det är insane! Föräldra-skrivelse? Mass-protester? Jag blev i alla fall ond i ögonen av infon.

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Jag frågade direkt varför inte detta står i VK?! Tycker det är anmärkningsvärt att 9-åringar skall vandra som små ystra lämmeltåg runt dom där ställena -Jag tog förgivet att dom släpptes av precis vid ingången (på ett eller annat sätt).
   Något måste hända! //a

   • Malin

    Det var någon insändare om det innan Navet ens var färdigt men därefter tror jag inte att det stått något. Rektor på vår skola har iaf skickat ärendet vidare till sin chef då hon anser att det är en fråga om arbetsmiljö och oacceptabelt… Men ultra borde ju ta sig i kragen. Det borde gå att lösa.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

     Vi kanske faktiskt har kidzen på samma skola!! Det finns inga bra argument för hållplats W -Enligt mig alltså, då det faktiskt handlar om barns säkerhet! //a

     • Malin

      M-hemskolan. Ja, det handlar om säkerhet och man ska ju alltid vänta tills något hänt. Det är ju en uppenbar risk. Vem vill stå ansvarig. Vem ansvarade för att säga NEJ till att stanna på Vasaplan… kanske borde slänga iväg ett mail…

     • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Absolut värt att börja maila, eller ännu bättre skicka riktiga brev som MÅSTE diarieföras…. Helt bisarr, å jag är jätteglad att vår rektor informerade oss föräldrar!! //a

 2. Jenny

  You go girl! Bra skrivet! Detta ämne gällande både maten i er skola samt bussandet till Navet känns som någonting som pressen borde rota i. Håller fullständigt med att det är vansinne!
  Kram/Jenny

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Ja jag hoppas något händer pronto… eller i allafall innan läsåret är slut! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.