Mellan isglass och bilar…

Jag har nog aldrig träffat någon som är så lycklig över att bo nära Umeås ”Ängar” som min vän Mother Hemslöjd. Hon och jag har vissa likheter som till exempel att inte gilla folkmassor -Vi har inga direkta socialfobiska problem med saken det är bara påfrestande (irriterande) att bli knuffad och armbågad av folk! I alla fall har vi båda känt oss oerhört vilsen nu när vårt älskade Ica Mariehem hållit på att byta kostym (so to speak!). Att bli hänvisad till Coop har förvisso gått utmärkt men det är sååå onödigt stort när man är ett väldigt litet hushåll!

Men igår började hon tagga för premiären av nya Ica Kvantum?!?! Och detta gjorde hon eftersom hon visste hur otroligt ointresserad jag är av saker som ”premiär”.

På väg på möte i dag på förmiddagen fick jag bilder från henne, kvittrande sms om att det var dags för oss att bege oss iväg vilket jag råkade fnysa högljutt åt på bussen. Då slog det mig att jag hade lovat min son med svullen hals isglass -Så jag meddelade min polare att vi skulle ta en tripp runt lunchtid.

Exakt hur jag tänkte där vet jag inte, jag kan nog mer konstatera att jag inte tänkte alls.

Det var min bil och alla andra bilar i Marie-området på plats. Det var nog minst lika många som skulle på ica som skulle till Burger King!

Vi hade kommit överens om att vi skulle gå runt och muttra som dom tanter vi är och så skulle vi säga saker som ”Det var bättre förr” MEN bara att komma in i den nya frukt och grönsaksavdelningen fick mig att knipa igen. Bageriet doftade ljuvligt, charken var jättefin. Det fanns så mycket mera, det var rymligt, det var lagom med folk, det tog lite tid i kassan men annars rann det på bra.

Vi tittade även in på nya apoteket och kunde konstatera att det var ett kanonläge och att det onekligen är väldigt praktiskt med ”allt-i-ett” som dom nu åstadkommit! Jag noterade även att Justin Timberlake’s låt ”Can’t stop this feeling” med raden ”sunshine in my pocket” tycktes gå som en loop i entrén vilket ökade på den festliga stämningen.

Så vi har hittat ”hem” till vår butik igen även om det kändes ovant. För mig som växte upp på Mariehem med Ica Raketen och Konsum är det verkligen ”the end of an era”.

Det verkar för övrigt vara hela temat denna höst, att sätta punkt och gå vidare!

Förändring är faktiskt roligt!

//a

PS: En annan förändring värd att nämnas är att jag och potatisskalaren ”Jonas” nu gjort slut! I stället har jag fyndat ”Stäm” på ikea för 10 spänn och det är den bästa skalare jag någonsin haft! Rekommenderas!

PS2: NEJ! Min polare fick iNTE köpa ”pompa” på BK! Där gick gränsen!

PS3: Ångrar att jag inte köpte ”Knisterbade” på apoteket…