Boombastic…

Jag tillhör gardet som bor på Marie-området och som har rätt bra, neurotiskt fantasi. Så när det började dåna ”bomber” här igår efter 23-tiden, hann jag tänka en hel del tankar.

Min första tanke var att HEMVÄRNET (!!!!) körde någon form av kvällsövning… Typ strid i nattetid. För det började med ett antal salvor som lät som tunga explosioner.  Sedan kom flera salvor och jag tänkte jaha…. lite väl mycket för övning kvällstid UTAN information till allmänheten… man kan ju tro att kriget kommit till stan…. Öhhh…. Kan det vara invasion….. Nää eller?!

Sedan började det smacka på rätt rejält och jag tänkte att det måste vara ett fyrverkeri.

Så sonen, katten och jag gick ut på balkongen för att lokalisera ljudet. Jag kan väl säga som så att vi inte var dom enda som stod på balkonger/bakom gardiner och såg förvirrade ut och sökte klarhet i invasionsfrågan.

Vi fick ge oss iväg till köket och kunde då se röda fyrverkerier -Någonstans mot Biltema/SVT.

Bombandet fortsatte. Jag reflekterade över det faktum att man lever i en tid då både krigsövningar/invasion ens går genom ens huvud av ett fyrverkeri. Sonen kunde återvända till sängen, det kom snapchat:s från polare (tydligen) och katten rusade runt och ville vara hos oss båda samtidigt -Så onekligen rörde fyrverkeriet till det denna afton.

Det var tydligen en bilaffär som firat invigning -Den informationen fick jag via mina päron som också lokaliserat smällarna mitt i natten. Läste på VK denna morgon att fler haft tanken på krig och kände mig lite lättad att det inte bara var jag. Jag tror det var dom tunga gigantiska explosionerna dom fick mig att dra dom slutsatserna.

Så jag är sjukt nöjd över att det var invigningsjippo!

I alla fall har sonen hostat inatt och jag har sprungit med Bricanyl så när sonen klev upp denna morgon somnade tydligen jag! Han fnissade gott när jag tillslut vaknade mer förvirrad än vanligt och försökte få ordning på dagen.

Så med gröna gräsmattor och drippdropp från taken tänkte jag försöka montera en ljusslinga på min balkong GENOM kattnätet… Kan nog bli lite hur som helst är jag rädd…

Lördag… Trevligt!

//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.