Till Axebro…

 

The ultimate tragedy is not the oppression and cruelty by the bad people but the silence over that by the good people

Martin Luther King, Jr.

Igår kände jag att mitt mått var rågat. Jag kände en innerlig trötthet över min egen flathet, för det är det värsta som finns. Att inte säga vad man egentligen tycker utan man går och tänker och bubblar inombords. Jag vägrar falla i den onda tystnaden!

Vi har här på VK-bloggen en människa som brinner för vissa frågor, denna person har tagit sitt engagemang och valt att bli politiskt aktiv.

Tack vare EN persons engagemang, en persons förmåga att lyfta fram frågor på ett humoristiskt, bitskt, sakligt sätt har JAG som vanlig invånare blivit ännu mera intresserad av vad som försegår i Umeå Kommun. Det har väckt mitt intresse att själv följa debatter, läsa artiklar och facebookinlägg. Som hyfsat begåvad, med en gedigen utbildning som beteendevetare via universitetet är jag inte den som sväljer EN sak -Jag anser att det är viktigt att blida sig en egen uppfattning. Se saker ur flera perspektiv. Jag kan läsa och förstå när det är fakta och när det är åsikter. Jag är så att säga inte helt dum i huvet (som vissa verkar tro att människor i allmänhet ÄR!).

Jag kan säga som så att jag upplever att  Axebros grävande och frågande inställning har skapat liv i lådan som kallas Umeå Kommun. Han har rört om i grytan och min åsikt är att det är uppfriskande. Jag förstår att det förmodligen är provocerande, uppkäftigt och besvärligt när någon börja peta i gamla invanda mönster… Men än mer provocerande (i mina ögon) är retoriken MOT honom, av andra politiker.

Det känns som ett smärre korståg MOT Axebro -Varför skall han tryckas ner? Tystas? Varför skall han förlöjligas? Misskrediteras och utsättas för smärre förföljelse? VAD är det för demokrati? Varför verkar ett parti… eller mera korrekt är kanske att säga, varför verkar vissa PERSONER helt besatt av att raljera utifrån undermålig argumentation?

Varför inte välkomna, se det hela som nya ögon, chans att förbättra och ta tillvara på en sådan resurs? Det är äckligt när människor som tycker olika, är olika skall förtryckas. Det är skrämmande och  DET får mig att reagerar. Tystas, förlöjligas och högerextrema liknelser -Det finns tydligen ingen botten för hur lågt retoriken får sjunka…. Eller mera korrekt, det är inte ens retorik det är något helt annat.

Jag har inte haft något som helst missförtroende för Socialdemokraterna i denna stad, Hans Lindberg är den person som är folkvald och jag har inte läst osaklighet eller utbrott i affekt i hans blogg MEN hans bloggande kollegor (och aktiva på Facebook med skrämmande bemötande i kommentarer)… Vad i friden ÄR det? På riktigt?! Hjälp säger jag!

Det kanske är så att alla känner alla och att alla egentligen sitter och dricker kaffe och äter kanelbullar och i grunden är goda, respektfulla vänner, men som utomstående att ta del av inlägg och bloggar får mig att må illa. Å så hoppas jag att denna mobbingkultur bara är för att jag inte har alla fakta. För fy tusan vilka vidriga förebilder detta är för unga människor!

Jag gillar fakta, vetenskap och rationella människor, inte personer som i affekt skriver inlägg utan filter och drar slutsatser som ingen annan begriper.

Jag uppskattar humor, glimten i ögat och mest av allt uppskattar jag respekt över oliktänkande -På riktigt! Inget hyckleri. Inga floskler.

Jag uppskattar politiskt engagerade människor som kan vara just människor, som kan bjuda på sig själv (som Peder Westerberg (L) gjorde på första april och ägde nätet!!), politiker som utan omsvep kan erkänna fel och brister och som också kan vara stolta över att vara just den dom är för att dom är bra förebilder. Som ser olikheter, oliktänkande som berikande, lärande och utvecklande!

Som sagt, jag är inte politiker, jag är bara en i mängden som kan läsa allt som flyger runt och jag vill i alla fall inte stå tyst utan vill säga tack till Axebro och hans engagemang -Det är nytt, uppfriskande och har i alla fall fått mig att få upp ögonen rejält. Å det är inte HAN, eller hans sak, utan det är det bemötande han får av andra som är anmärkningsvärt i mina ögon.

//a

PS: Det är sanna mina ord inte bara indragna utskänkningstillstånd på yran som får mig att överväga att engagera mig politiskt.

PS2: uppdatering… har just blivit informerad om gårdagens VK… jahapp…

2 kommentarer

 1. Anders

  Det är en märklig värld vi lever i då människor inte verkar lära av historien, utan fortfarande beter sig illa åt mot sina medmänniskor.

  Författaren Evelyn Beatrice Hall gav 1906 ut en biografi om Voltaire, ”The Friends of Voltaire”. Hon skrev den berömda frasen, ”I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it” som en sammanfattning av Voltaires uppfattning.

  Jag begär inte att någon ska behöva dö för andras rätt att uttrycka sina åsikter, men lite hyfs och vänlighet vore väl på sin plats ändå?

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Ja jag håller med dig till fullo! Tycker det borde ses som berikande att människor är engagerade?! Tycker det är obehagligt.
   Men mest av allt blir det ju så att ”Pamp-fasonerna” blir ännu mera tydliga vilket är högst ironiskt! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.