Snorproducent…

Jag har mött (och hjälpt) väldigt många allergiska människor dom senaste 15 åren. Jag har upplevt ett visst mått av desperation och har väl ibland tänkt ”hur hemskt kan det vara?!”

Den gnälligaste och mest überdesperata (någonsin) är dock JAG -Jag har nog aldrig gnällt över leverbiopsi, spolning av bihålor, koloskopier, gallkramper på denna nyfunna växel av klagan.

Igår besökte jag doktorn. Och tydligen har jag på äldre dagar fått allergiutlöst astma -Jag hostar, det piper och det är ett kliande i halsen till max. Hela insidan av huvet tycks vara isolerat att segt RX-lim och jag blir fullkomligt galen. Jag är trött som en klubbad och ögonen rinner. Jag nyser okontrollerat utan förvarning och känner mig allmänt skitäcklig!

Sitter bakom stängda fönster, dörrar och vädringsluckor. Så katten är också missnöjd över förlorad tillgång till balkongen. Öppnade dörren som hastigast för att ta in posten och då brakade vrålhostan loss -jag hostar så att jag blir irriterad på mitt eget oljud. Å jag hostar på nätterna så att jag håller på spy och samtidigt bli galen på kuppen.

Det intressanta var dock när jag kollade grafer för pollen igår efter läkarbesöket -Jag berättade att det hela började 17 maj och det var tydligen då det började virvla björkpollen i Björkarnasstad -Så jag håller stenkoll på prognoserna och hoppas innerligt att det skall lugna ner sig pronto.

Nu skall jag ta nässpray, ögondroppar och ytterligare en puff -Överväger starkt nässpray i öronen också eftersom trycket är sjukt irriterande.

Finns väl inte en kotte som vill sitta iNNE nu när våren äntligen är här!!!

…ett annat alternativ är att öva på ”tålamod” och hoppas att den nya puffen gör susen…

//a

PS: kolla på studsmatta?!?! inte i dag!

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anders

  Värst vad din kropp är ”anti” mot allting 🙂 Den kunde väl ha en mer optimistisk approach och inte reagera negativt mot allt möjligt 😉

  Nej, men visst är det märkligt att människokroppen kan vara autoimmun och/eller reagera mot ämnen som borde vara ofarliga för kroppen? Och att vetenskapen inte kommit längre på detta område? Det verkar vara mycket av ett mysterium fortfarande. Vilket får mig att tänka på tv-programmet ”Allergimysteriet” som jag såg häromveckan. Har du inte sett det så kan jag rekommendera det nu när du ändå måste hålla dig inomhus 😉
  http://urplay.se/program/193195-allergimysteriet

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Det programmet skall jag absolut se på! Ja jag undrar om mental optimism resulterar i fysisk anti-het?!? Allt hänger ihop på något sätt! Kram //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.