Helcrazy… all in!

Jag upplever att dom allra flesta verkar ha fantastiskt fina, genomtänkta hem! Jag fascineras av att komma hem till människor -Ibland kliver man in i ett hem, ibland i ett museum, ibland i ett uppslag av ”Sköna hem”. Ibland finns det personlighet och karaktär och ibland är det ett hopkok av hejsanhoppan men det fungerar ändå på något vänster.

Jag har frågat en tämligen snäv skara hur mitt hem uppfattas och ord som ”bohemiskt” och ”konstnärssjäl” har hörts. Jag är rätt säker på att det är en kod för att jag bor i ett hem som inte är jättetjusigt eller elegant -Typ!

Jag gillar att blanda lite gamla möbler med nya, få in lite mera känsla och framförallt funktion! Blir galen av att inte ha utrymme eller att ha döytor som inte utnyttjas.

I alla fall så förvandlades mitt fula kök, som ändå fungerade på något sätt, till att bli så konstigt, crazy och bisarr att jag inte ens vill vara därinne just nu.

Det var den där hett efterlängtade frysen som dök upp.

Så nu står den där, vit och ståtlig. Reslig som en fyr bland mina gamla skåp. Mitt på en tom vägg och ja, det ser faktiskt helt knäppt ut! Ja, alltså jag är inte förvånad, jag var redo fast det var liksom mera udda och konstigt än min tämligen livliga fantasi hade tänkt sig… Liksom lite fÖr kreativt även för en person som bor i ett allt annat än ett ”Sköna hem-hem” so to speak!

Jag frågade sonen om vi kunde dra in den på hans rum men det var ett njet som inte ens gick att diskutera. Av alla idéer undrar jag hur jag riktigt tänkte. Så jag gick ut och gick. I regnet. Då passade jag på att fundera på hur det kommer sig, att jag år efter år, inbillar mig att det skall vara varmt bara för att det tydligen är ”sommar”.

Ja, sedan kom jag in och konstaterade att mitt hår som jag fått åtgärdat tidigare idag plötsligt såg ut som en tumult av ilskna lockar som ville poppa fram under det där fint fönade håret…

Så nu sitter jag och trycker i min fotölj, katten ligger och spanar oroligt ut i rummet -Jag börjar faktiskt förstå henne. Undra om kattmynta kan vara något för oss människor också?

Det känns som att sömn behövs och imorgon skall jag flytta in mina bär i frysen! Om jag börjar fylla upp den så att den fyller sitt syfte kanske det känns bättre sedan? Om jag bara flyttar den 5 cm åt sidan kanske det där totalcrazy-känslan försvinner?

Nja, jag och frysen har fått en tämligen kylig start på vår relation men nu är den på plats och om inte annat har jag i allafall fått en önskad funktion -Å just nu får det duga, hur jag sedan skall stå ut återstår att se!

…håret kunde jag ju i allafall sätta upp i en tofs 😀

//a

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.