Barska badtanten…

Jag kommer ihåg dom barska tanterna på badhuset! Ni vet dom där damerna som gick runt i någon form av ”städrock” med bälte i midjan, gula skurhandskar och så var dom beväpnade med en rejält grov vattenslang i duschen.

Som barn på skolbadet hade jag en ryslig respekt för damerna, eller rättare sagt jag var faktiskt rädd för dom! Deras uppgift var att stå med en tunna med tvättsvampar och kontrollera att alla ungar klädde av sig naken och tvålade in sig innan badet. Jag vet inte om tanken var att skjuta oss med vatten om vi försökte slippa -Men det kändes onekligen så!

Idag har jag fått någon form av respekt för dessa damer, ty denna kväll har jag suttit ute i en solsol i halvregn med en trädgårdsslang i ena handen och med den andra har jag viftat. Jag har haft vaktpasset när det skulle bastas!

IMG_9505

Jag har, varit barsk. Jag har fått storma in i bastun i jacka och gummistövlar och gormat om att ”deltagarna” skall passa sig för det heta vattnet, att dom får lägga av med att kasta vatten, att dom skall sluta hålla på med skum, att dom ska skärpa sig annars åker dom upp!

En spontan skumkatastrof avslutade vaktpasset och nästa mamma fick ta vid för att skura reda på bastun medan jag marcherade runt med gummistövlarna och organiserade avduschning iNOMHUS!

Det får i alla fall räcka så med badtantserfarenhet, det får räcka med barskheten. Nu vill jag bara njuta vidare i solstolen, i kylan, ösregn, duggregn och vara helt crazyglad när solen tittar fram!

Även torrbollar kan minsan roa sig på semestern!

//a

2 kommentarer

  1. Caanita

    Påminner om när jag gick i lågstadiet. Vi fick bada i var sin lilla zinkbalja, där tant Edit gick runt och tvättade oss. Hon var väldigt snäll och alla tyckte om henne. Jag kommer inte ihåg hur ofta denna tvagning inträffade, men kanske var det en gång i veckan. Javars, det blev väl hyfsat folk av oss även om hygienen kanske inte stod överst på agendan hos alla.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Sånt där fascinerar mig oerhört… minnen och fakta från förr -Tack för ett fint minne av ”badtant” Kram //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.