Hulk i bastun…

IMG_9533

 

Well, gårdagens bastubad blev lite sisådär!

Jag äntrade bastun lite senare än dom andra, och när jag satte mig ner tyckte jag att det luktade lite märkligt därinne -Där brukar det lukta varmt, rent trä och tvål! Nu luktade det lite… typ surt?!

En person stod med huvet nere i en vattenbalja och höll på att blöta håret, en annan satt och splashade vatten på kroppen och den tredje satt och avvaktade precis som jag. Personen som stod med huvudet i baljan sade plötsligt

”-Anna, kan du lukta på det här vattnet?! Luktar det konstigt?!”

Jag sniffade på vattnet och konstaterade att det luktade fullkomligt obehagligt, väldigt äckligt faktiskt. Personen som droppade vatten från håret började hulka, varpå jag började skratta så att det lät som en stor väsning eftersom situationen var så hilarious.

Samma person som droppade vatten från håret dök ner med hela huvet i stora vattentunnan och krävde att jag, som vuxen, skulle ner med huvet och lukta. Jag skrattade så att jag höll på kvävas men luktade i tunnan, det luktade lite grann som surströmming/mört. Den andre personen som hunnit splasha på sig vattnet började hulka.

Ju mer det hulkades desto mera skrattade jag, det blev en panikutrymning som hette duga när alla ville ut ur bastun samtidigt. Handdukar, badrockar skulle med samt en tvål för att kunna få bort det läskiga vattnet från kropparna.

Ute på bastubron skrattade jag så att jag vrålade medan två hulkade och en bad mig vara tyst. Ute på sjön satt andra anhöriga och fiskade och en undrade om det var en hund som skällde men den andre förklarade att ”-Nej, det är Anna som skrattar!”

En sprang upp till duschen med Molton Brown i högsta hugg, hulkandes längt stigen, två kastade sig mot sjön och jag försökte också ta mig ner till sjön för att bada. Jag bara skrattade, åt ljuden, åt minerna, åt hela situationen. Det var för kallt i vattnet, det var för crazy och bara helt fel kväll att bada när bastun evakuerats och inte fanns till förfogande.

När alla lugnat ner sig och slutat hulka och skratta kunde vi konstatera att det var det låga vattnet i sjön som gjort att vår pump låg i botten. Svägerskan spolade ur systemet och fick slutligen fram det rena, icke surströmingsosande vattnet.

Idag finns alltså möjlighet att få testa igen, om man känner för det!

Här börjar det packas och röra på sig på alla fronter. Vem vet, man kanske rullar in som självaste JAS 39 Gripen i stan och gör en helg med tvättmaskinen helt enkelt?!

//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.