Kära jultomten…

Kära Jultomten,

Jag har inte varit så snäll här på slutet -Jag är mera ilsken och vresig faktiskt!

Idag har det varit tämligen illa, jag har slutat med socker och i och med det har det blivit så att jag slutat med KAFFE också! Det är liksom ingen hejd när man bestämmer sig. Men då får man gilla läget också… Det är bara att rida ut huvudvärk och allehanda sockerdarr.

Nu kanske du tycker att jag är tidig med min önskelista, men det är faktiskt inte helt sant, för dom allra flesta affärer får mig att känna att jag redan ligger steget efter!

I allafall, jag skall komma till saken…

Jag hanterar numera frön, nötter och en hiskelig mängd grönsaker dagligen. Till detta tillkommer saker som Tahini, kokosolja och annat tjoho som skall användas och blandas ihop. Till min hjälp har jag en köksmaskin som jag kidnappat från mina föräldrar.

Jag tror att den är från sent 80-tal

Jag ÄR väldigt tacksam att jag har den till hjälp men när jag håller på så blir det oftast så att jag får använda både den och även mixern från samma era (som skriker och låter så illa att katten faktiskt skenar iväg och gömmer sig!). Det slutar alltså med att jag har disk som inte ens ryms på min lilla diskbänk!

Så faktiskt tomten, tänkte jag önska mig en ny form av köksmaskin, som orkar blanda, fixar att hacka nötter och som inte låter som att den är på väg att ta ihjäl oss med mystiska ljudfenomen.

Jag kan försöka rita en teckning åt dig som tack! (Jag är bara ärlig -Inte rik!)

Hoppas vi ses

//desperatLCHF:are

Etiketter: ,

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Japp, en sen åttiotalare skulle jag också säga. Vi, min man och jag, fick en precis likadan, då vi fick lägenheten på M-hem, och det var 1985. Apparaten dog, by the way, tobaksdöden, ungefär 20 år senare, då vi hade övergått från ”vanliga” cigaretter till att göra allt själv, bland annat mixa/hacka sönder tobak…usch, vad vi höll på…och vad tusan höll vi på med? 😀

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Tobaksdöden… Hahaha den här dör väl frödöden anytime… känns åxå lite så där ”vad håller jag på med” mellan varven! Kram //a

 2. Helena Nilsson Springare

  EXAKT en sån har jag hemma. Jag fick den för bara ett par år sedan och då hade den stått oanvänd i ett förråd i över tjugo år så den är ju typ ny fast gammal.. den låter mycket högt men funkar skitbra 😀

  Kul o se att den är hållbar.. Jag räknar med att köpa ny kring 2035 typ..

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Kanon!! Börja budgetera redan nu då nya maskiner kostar en del 🙂 Jag upplever problem med knivarna som gör att smet fastnar UNDER bladytan och på så sätt blandas inte allt bra?! Har du upplevt det?! Mina frö/nötbars blev ju helt stolliga … kan bero på mig också förvisso hmmm 🙂 //a

   • Helena Nilsson Springare

    Jag använder den uteslutande till att hacka / skiva grönsaker så när det gäller smetiga saker så vet jag faktiskt inte.. för då har jag min mixer som står framme jämt och är av lite modernare snitt.. typ när jag gör smoothies och dylikt.
    Den gamla är otroligt högljudd men den är helt klart bäst när det kommer till grönsakerna. 🙂

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

     Ja min mixer klarar inte av frysta bär längre så nötter är nog inte att tänka på… den höll på tjuta ihjäl sig när jag slungade sesamfrön i den… hmmm //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.