Dan’ före dan’….

Jag skall bara gå till köket och göra iordning frukttallriken, på vägen hinner jag starta tvättmaskinen och sorterar bort tvätten, jag tar även fram batterier till slingan som jag skall sätta fast i min dörrkrans, väl i köket river jag fram sopsorteringen som måste ut (det bågnar!) sedan kommer jag på att jag bör göra apelsiner med nejlikor, så jag river fram en bricka och sätter mig och gör två apelsiner -Det stinker nejlika så att jag börjar må illa, så jag går till vardagsrummet och kommer på att jag skall ta fram och börja stryka dukar, så jag tar fram strykbrädan, och tar fram dukarna, sedan kommer jag på att jag skall bära ner kartongen med julgranspynt, men först kanske jag skall ta fram fruktfatet….

…lite så har jag gått an sedan 07:30 när jag klev upp. Runt 08:10 äntrade jag Ica för att julhandla, det var lugnt och fridfullt, personalen var glada och trevliga. Det var mysig stämning med ”God Jul” och hela paketet. Noll trängsel med vagnar, inga sura miner, ingen ragnarök i sikte. Å julmust fanns det kvar! När jag tänker på saken är det så hela december löpt på…

Denna december blev långt ifrån vad jag tänkte å andra sidan är jag tacksam och ödmjuk att vi är här, dagen före julafton med humöret i behåll. Det var varit cancerbesked och operationer, det har varit Stockholm uppåner över dagen, det har varit jobb, det har varit vardag och träning, det har varit omplanering, julshow, skolavslutning och omåttligt mycket ångest och stress. Samtidigt har jag bakat lussekatter, gjort pepparkakshus och fått det riktigt fint och juligt här hemma. -NÄR hände det senast?!?!?!

Ändå går jag i mjukiskläder idag, har en son med influensa men vi är glada och vi är tillsammans. Jag har fixat dukarna, jag bär kartonger, jag bär sopor och jag ORKAR. Jag sitter ner mitt i alltet och blir plötsligt kreativ och vill skriva -Let’s säger jag och å så blev det så…

Den här december blev ett eldprov att se om jag håller och ja, jag är sliten, jag är trött och jag är i stort behov av vila och solljus.

Jag är i stort behov av att koppla av och bara få processa allt som hänt. Jag behöver få suga på karamellen (mitt årliga läkarbesök) där vi kunde konstatera att mina levervärden är helt normala (inte EN enda röd siffra!!!), att min fettlever är borta och att jag är jäkligt stark! Den kroniska pankreatiten har läkt ut och ALLT ser fint ut!! Allt ser fint ut… Så tacksam!

Jag är i stort behov av att komma ikapp min själ, och mig själv för jag märker att jag bevisligen kan springa på både länge och väl utan att stupa, jag tänker inte stupa utan jag tänker bromsa och passa på att lukta på blommorna (kryddnejlikorna!), träna och känna mig tacksam, stolt och otroligt glad över hur jag har förändrat mitt liv, mina villkor och mina förutsättningar.

Det blir en annorlunda, väldigt lugn och improviserad julafton men det känns helt rätt och okej efter allt som varit. Vi skippar julbordet och vi gör pizza från start. Vi skippar hets hit eller dit, vi är hemma. Vi är tillsammans.

Önskar alla en lugn och fridfull jul

//a

2 kommentarer

 1. Anders

  Vad kul att bukspottkörteln och levern uppvisar normala värden och att du verkar känna dig stark för övrigt trots allt som hänt!

  Ha en riktigt skön julhelg och ett fantastiskt 2019!
  ???? ????
  //Anders

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Hoppas din julhelg förlöper enligt plan! Här har influensan slagit till med buller och bång! Önskar dig ett fint slut på 2018 och ett riktigt härligt nytt år! Kram //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.