Tjejfest…

Bredvid min säng står en stor garderob med skjutdörrar. Dessa dörrar är ganska tunga att skjuta upp. Jag upplever det alltid lika obehagligt när dessa dörrar, med ett hasande ljud börjar röra sig mitt i natten. Katten är inte jättesmart när det gäller att förstå åt vilket håll jag pekar, men att få upp gardeobsdörren fixar hon galant.

47BC99BA-6630-4D93-8FDA-6196A4825408

Kattorna (eller tjejerna) har onekligen haft fest hos mig, dom har busat, tjurlegat ute på balkongen under taket så att det knappt gått att få in dom och dom äter som flodhästar. Runt midnatt skulle dom tydligen forcera sonens garderob med skjutdörrar, detta försöktes göras via fönsterbrädan, vilket resulterade i ett blommor åkte i golvet och jord sprutade över halva rummet.

C’est la vie när man har katt, det är helt enkelt sådant som händer.

När jag slutligen somnat väcktes jag av ett (som visade sig vara) avstamp, för det fjongade till i madrassen vid mitt huvud och ljudet avslöjade att någon landade någonstans ovanför mig med en mjuk duns. Yrvaket tittade jag upp för det lät som att jag hade en katt på tavellisten ovanför huvudet och jag hade ingen lust att få en stor tung tavla vält över skallen. Men ingen katt i sikte så jag dåsade av.

Det tog inte många sekunder innan ett konstigt ljud tog vid. Det lät som en gummimatta som snärtade någonstans, ljudet avtog inte utan snarare eskalerade så slutligen klev jag upp och kollade in i garderoben som mycket riktigt var öppen. Där hängde det ut en kattsvans rätt högt uppe bland hyllorna och jag fann en av tjejerna bearbeta min spikmatta genom små noppiga bett. Katten lyftes ut, mattan rullades ihop och lades på ännu högre level i garderoben och garderoben stängdes.

9581C0A2-A71A-48CC-B265-4216EC53D28D

Denna manöver fick katterna att tro att det var morgon så när jag gick till köket satt båda och väntade på morgongodis… Klockan var 04!!!! Jag tror det är den tid dom är vana att dra igång livet när dom huserar hos mina föräldrar. Så jag passade på att sitta på huk en stund för att mota min träningsvärk medan jag gav damerna sitt morgonsnacks. Jag hade dessutom blivit så vaken att jag kokade mig en kopp kaffe.

Detta var tydligen precis vad dom ville för då kunde den ena pressa sig in i sonens garderob och lägga sig och sova, dvs spikmattemarodören. Den andre for som ett streck och satte sig i badkaret och började mjaua efter att få dricka vatten ur kranen.

Nu konstaterar jag att katterna sover och jag sitter vaken och jag misstänker starkt att jag kommer ligga och sova när jag e.g.e.n.t.l.i.g.e.n hade tänkt vara hos optikern och hämta ut mina nya glasögon. Jo, för jag har tydligen nått den åldern där det är dags att börja byta glasögon varannat år eftersom det just nu är fullkomligt omöjligt att läsa något på nära håll! Och det var inte jättelätt att måla längst fina linjer utan glasögon för jag fick sitta med näsan så nära pappret att jag höll på börja blöda näsblod av alkoholen från pennorna… Livet är facinerande med alla faser och upplevelser må jag säga!

Nu kör vi lördag och ser vad som händer!

//a

 

5 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Men hallå! Nu kommer en dum fråga, var det du jag träffade idag, 27 maj, på Strömpilen? Alltså jag har grunnat över dig halva dagen, och tänkt att det måste ju bara ha varit du, varför jag är osäker, är på grund av min ansiktsblindhet, jag vet inte hur människor ser ut, men jag kan ju klura ut ändå, och lägga ihop 1+1 😀 Väntar med spänning på svar! //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.