Vem drog ur proppen?

Denna söndagkväll, sitter jag i min sköna fina soffa och tittar på en spartansk tv men med klockrent innehåll -Big Bang Theory! Jag och sonen har njutit av en pizza (ej i kartong) och vi har bara slappnat av. Hemma!

Det går inte att beskriva känslan.

Veckan har varit fullständigt bisarr från början till slut. Från en dörr med mitt namn, till att kliva ner i källaren och påbörja nästa del i bearbetningen, till att tala med arbetsförmedlingen och av en slump… få tala med samma handläggare som jag talade med i januari eller februari… Det var så fint samtal, att få återkoppla till henne om hennes fina bemötande när jag var som en skärva av mitt tidigare jag.

Veckan har inneburit en form av rivstart i livet, en rivstart som varit skitjobbig men helt underbar. Det är en nystart! Å jag är trött men taggad som tusan. Jag har använt varje muskel i min kropp och jag har sovit som en medvetslös eftersom jag jobbat fysiskt med kroppen. Det ÄR nyckeln! Och den nyckeln skall jag inte lägga undan nu utan använda i full kraft.

Nått helt annat. det här med att montera ikea-möbler. Jag är alltid lika fascinerad över ingenjörskonsten som ligger bakom förpackandet av alla delar. Jag är relativt nöjd med monteringsanvisningarna men samtidigt kan jag förundras över hur i hela friden dom lyckas zooma in på helt irrelevanta detaljer medan det mest centrala göms undan som en axelryckning. Jag påbörjade en montering i går, min far kom och hjälpte till. Vi drog sönder ”låset”, hur vi än gjorde ”fastnade” inte skruven. Efter kaffe och en kanelbulle testade vi igen och det gick ju bra tills vi konstaterade att hur vi än vände brädan blev pluggarna på ”fel ställe”. SÅ jag lade monterandet åt sidan. Strax efter 8 i morse var jag redo. Slog på bra musik för att få bra wibes.

Så började vändandet, jag studerade brädan som en galning, så fick jag den på plats. Tog gavelbrädan som skulle fästas och började brottas med att få ihop delarna. Bara för att konstatera att nu satt pluggen rätt i mittbalken men helt åt fanders på gaveln. Det slutade med att gaveln åkte åt sidan och två brädor fick byta plats men ändå stämde inget. Jag studerade manualen som att det vore relativitetsteorin och kunde för mitt liv inte se vart felet var. På golvet låg en mittdel med varsin bräda fäst utåt, nästan som ett kors, så snurrade jag korset så att jag fick det som legat mot marken uppåt och voilá då stämde plötsligt allt. Man kan tänka att jag skulle gått i taket, i stället blev det bara en sjuk tillfredställelse. Ingenstans hittade jag i manualen att mittdelen hade olika distanser som var av yttersta vikt att lägga åt rätt håll.

Det är inte det enda jag skruvat fel! Nej nej jag kan absolut erkänna att jag även monterat en hurts fel, jepp, jag hade monterat OCH satt fötter på bottenplattan. Tills det visade sig att lådorna blev väldigt märkliga. Ahhhh…. Jag hade monterat topp och botten på fel ställe. Nemas problemas, bara att byta plats…. Tills det uppdagades att OM man inte skulle ha rullhjul på hurtsen så skulle faktiskt bottenplattan ligga som topp. Mindre muntert att montera om det… en tredje gång!

Så jag har blåsor i händerna. Garaget ser ut som en återvinningsstation för wellpapp.

Men vad gör det?

Jag har kaffe i min burk, jag har hittat min morfars vas som jag trodde var förlorad. Jag har hela livet.

Jag är hemma!

På tal om hem… PÅ riktigt… det är typ tomtar, ljusslingor och hela kittet på affärer nu!? Redan?! Fast lite julmust kanske inte vore så dumt…

//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.