Varsel i första ledet!

Senaste veckan har det stått i vk om varsel som givetvis var väntat. Den exportberoende skogsnäringen drabbas som vanligt först, och som vanligt syns det först på skogsmaskintillverkarna som förlorar på skogsbolagens entreprenörers försiktighet, ja sen vet vi ju tillslut beror det på stark krona och svag omvärlds valuta.

Nu satsar vår regering på välfärden med medel som finns i form av verklig ekonomi, inte en massa ideologi projekt.

Vilket nog är klokt, det får vår valuta att möta upp euron lite tidigare samtidigt som vi står ännu mer rustade när vi väl får full snurr på exporten igen. Jag gillar uttrycket – Vi ska gå ur det här som vinnare, som en känd VD i västerbotten brukar säga.

Sen ska det bli intressant att se hur våra förbund ska komma ihop sig kring avvägningen av inflation och löner som har så stor påverkan på industriekonomierna runt om i världen. 

 

Vi ska vara glada över vår finans ledning. Tror jag 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.