Läs dagens Skogsland

Ett av det bästa som finns med att bo såhär är när man på Fredag morgon går ut i solen och hämtar posten, blygsamt klädd. Det man hämtar på Fredag i brevlådan är Lrf s medlemstidning land. Idag var det extra roligt att läsa skogsdelen, rekomenderar den till alla som bryr sig om skogsbruket och norrland.

I den framkommer det att man tilldelat Svarte Swartling Guldyxan med motiveringen:

"Trygg och ärlig som en norrländsk fura har Svarte Swartling tänkt till och stått upp för det svenska familjeskogsbruket i den brännheta skogsdebatten. Svarte Swartling driver ett jord och skogsbruk där han satsa på såväl god produktion som att värna om fastighetens natur och kulturvärden. Han är en god ambassadör för det svenska familjeskogsbruket även genom att med glädje och stolthet visa upp sitt skogsbruk för såväl internationella som svenska gäster. För detta tilldelas Svarte Swartling guldyxan 2013. I juryn har representanter för Skogsland, Elmia och LRF Skogsägarna ingått."

 

Läs igenom reportaget om ni har tid, det är det värt.

 

Kul för Västerbotten med en så bra personlighet i skogsdebatten. Han står upp för något som så många tror är självklart tills den dagen det icke är så.

Fredrik Jacobsson

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.