Ovetande politiker

Att jag inte engagerat mig så mycket politiskt i sommar på så aktiv basis är också delvis för att känna av hur det är att inte vara insatt i alla ”innefrågor”. Jag tror det kan vara positivt för både mig och senare mitt parti, jag får en folkkänsla för frågor kan man säga, jag känner det så och tror på flexibilitet, både i politiken och i politikerna.

Jag är övertygad om att jag tagit lika stora intryck i samtal under sommaren med olika personer såsom storåkare, ungdomar, pensionärer och även politiker som jag umgåtts privat med. Jag tror det är positivt för gemene man att verkligen fundera ibland.

Människor, om dom vill eller ej påverkas av vad som händer runt omkring dem, positivt och negativt.

Och att samla på sig information, det är något man bäst gör hos dem som varit i olika situationer. Fakta kan vara en erfarenhet eller ett intryck efter ett samtal eller något man Googlat fram, ibland är det ena mer betydande än det andra.

En av mina bästa vänner (inte så många som vet) han har ett åkeriföretag med 30 anställda, ett företag som är otroligt flexibelt. Mina samtal med honom sista tiden har, än om han kanske inte tror det, varit givande ur ett relativitetsperspektiv och jag slås av hur enkelt det är för en som är insatt med sin egen ekonomi och tid att direkt tänka rätt i en fråga som så ofta blir så himla fel i politiken. Vi har småpratat om flera aktuella frågor som rör då infrastruktur och vägnät bland annat.

Sen att lyssna på vardagsproblem. Själv ser jag sällan problem utan jag försöker lösa dom direkt, eller dra vinning av problemet. Men att lyssna på och se vad människor tänker.

En enkel sak som en som bor på landsbygden och har problem med att få ersättning från a-kassan, det kan vara ganska mycket värt att höra hur den personen tänker och hur människor runtomkring tänker. Att bara läsa ett partiprogram är inte riktigt vad som räknas för människor i vardagen, var och en ligger sig själv varmast om hjärtat i regel, eller sina barn, det vet jag inget om men det har jag förstått av andras resonemang.

Eller den där unga killen som inte trivs med sitt jobb och nyss har gjort slut med sin tjej, vad är det som gör att han inte byter riktning, enkelt för andra att säga åt honom att göra nånting men vad är det egentligen som räknas? Vad gör att han törs?

Den där killen som har ett ex som är ihop med en som kanske inte är bra för killens 2 åriga son. Hur tänker han kring vårdnadsfrågor? Och vad är viktigt för honom….. Och barnet

Alla mina vänner som väntar barn, vad funderar dom på… Rika och fattiga, män och kvinnor.

Sen en sån som jag som bara är 20 dagar från 25 och singel och har roligt 20 dagar av 21, när den 21a dagen möjligen är en baksmälla eller ett motorhaveri eller något annat obetydligt. Ska en sån vara engagerad politiskt då gäller det att fundera lite extra, tror jag.

Politiker ska inte skjuta med lösa skott, nej skarpa skott och kött på benen

Fredrik Jacobsson (M)

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.