25 år – Tankar runt det

Jag ska skatta mig lycklig att jag inte behöver vara en av dom som tänker: 25 år och vad har jag gjort ingenting! För mig känns det verkligen inte så. Jag blev intresserad på allvar av skogsbruket när jag var i 15 -16 års åldern, före det var jag mest intresserad av maskinerna runt omkring. Som 18 åring började jag arbetslivet med att köra lastbil parallellt med att jag började ta hand om familjens skogar, när jag var 21 startade jag eget och jobbade i skogen under en period med olika sysslor, sedan dess har jag utvecklat det jag haft runt omkring mig på det sätt som jag själv ansett vara bäst. Jag hade turen att träffa en tjej när jag var i 20 års åldern vars familj var entreprenörer och jag fick en hel del av mina funderingar befästa där. Stort tack till dom! Sen tog det slut när jag var runt 22 och det har förstås öppnat för en ny kanske, vi får väll se. Jag vill ha en kvinna men jag vill ha en bra kvinna!

Jag köpte hemmanet där jag nu bor när jag var 22, då var husen så dåliga att jag när jag slog till inte bestämt om det var lönt att börja renovera ens eller om det skulle vara bättre att riva. Nu har jag här på gården 2 i grunden fräscha hus efter en hel del investeringar och en väldig massa arbete som jag utfört själv på fritiden parallellt med att jag jobbat heltid som flis kusk mm, sen när jag haft tid har jag drivit mitt eget företag i skogen och utfört jobb åt andra. även en del markjobb har jag gjort på entr. Sen har jag samtidigt hunnit ta hand om min egen skog så den idag är i kanonskick! Samtidigt har jag hunnit engagera mig politiskt och framför allt har jag hunnit lära mig mycket av politiken.

Jag jobbar stötvis, Projekt efter projekt och ser till att färdigställa det jag börjar med, det har för mig visat sig vara bra när jag med mitt arbete syftar efter att jobba mycket under en period för att sedan ha vinning av det under lång tid, ibland har jag varit rätt så sliten men jag har haft dom runtomkring som gett mig energi ibland, pappa var en klippa på att få mig att lugna ner mig när det var för mycket tidigare och det gjorde han på sitt sett, han övertalade mig helt enkelt att tex åka på semester för att coola ner.

Sen redan sedan jag var 17-18 år sa han ordagrant: Kör ditt eget race!   Tack för det säger jag idag!

Sedan finns det flera andra som haft stor inverkan på mig som fungerat som mentorer, Mats, Hasse, Dick, Jonas, Leif mfl. TACK!

Så här är jag idag, en sak är säker, jag ångrar hittills ingenting och jag har tänkt fortsätta leva så även nu efter mina fyllda 25!

Fredrik Jacobsson (M) 25 år i Lördags

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.