Bra Riksdagsledamot Som Är Lyhörd

Tidigare i år har jag träffat Elisabeth Björnsdotter Rahm vid ett flertal tillfällen, vid tillfällena har det kommit på tal att vi skulle följas på en del företagsbesök och sedan fick hon reda på att jag är intresserad av skog och också är skogsägare. Sen för en tid sedan hörde jag av mig till henne och undrade om hon ville avsätta en av hennes dyrbara riksdagsdagar till att följa mig på en heldag.

Datum bestämdes i princip samma dag, och det blev idag, den dagen det skulle visa sig regna som värst. Det stoppade inte denna dam, däremot tog hon med regnkläder och stövlar!

Efter en hel förmiddag på 4 timmar i skogen och ett besök på Norrmek åt vi lunch med virkesköparen Hasse Johansson som jag också hade ett litet ärende med. Skogsvård ni vet. Sedan åkte vi till Vindeln och pratade med Håkan Fahlgren.

Lyhördheten, intresset och åsikterna som hon gav mig gör att hon förmodligen får min röst till riksdagsvalet 2014!

Att vara en ung skogsägare idag är på två vis, mitt intresse är svårt att slå, ideerna hopar sig i sin tur och det är klart att man får utlopp för sin kreativitet om det finns sådan. Baksidan är att när man besöker en nattklubb i Umeå då har Naturskyddsföreningen en TV i ingången med ett fult hygge på 400 hektar på stillbild. Överst står det tex ”rädda våra skogar”!  Jag som seriös markägare blir lite tillbakadragen av sådan marknadsföring. Men vetskapen om att det faktiskt inte fungerar så på mina arealer får mig istället att tänka att det bara är en klumpig manöver, dom använder nog papper dom med och har nog en kavel i kökslådan! Nej VI  markägare ska fräsa ifrån när det beskrivs på det sättet, annars får vi folkmassan som inte tänker emot oss. Vi ska se skogen som en resurs som vi kan dra nytta av på ett ansvarsfullt sätt.

Mer om det någon annan gång, Tackar Riksdagsledamot Elisabeth Björnsdotter Rahm för att hon tog sig tid för EN ung mans ideer och funderingar och att hon faktiskt ville ha min åsikt! Ser fram emot ditt besök på Hällforsheden!

Fredrik Jacobsson (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.