Intressant Torsdagkväll

Haft en härlig vecka… Dyngförkyld från förra Fredagen tills nu, har då varit ganska lugnt ändå så spela roll.

Sitter här vid mitt ”skrivbord”, det är en skänk modell vacker från sent 1800 tal med lönnfack och lås och allting, liknande den i Strindbergs Hemsöborna. Neglische tror jag dom kallar den… Den är i alla fall lite trasig i gångjärnet på höger sida. Otroligt irriterande när man har en förkärlek för allt gammalt. Tror jag ska skaffa en massa service delar till gamla möbler.

Var på LRF årsmöte igår kväll. Pengsjö- Högås. Intressant kväll med många talivriga personer närvarande. En gammal riksdagsledamot, en från lrfs förbundsstyrelse, Sverker Olofsson (PLUS) och en hel hög storbönder med mera. Sen lilla underliga jag. Och G som du trodde, det var en hel hög med C medlemmar där.

Funderade på om man uppskattas när man sätter igång, eller om vissa personer ibland bara skulle vilja att man bara satt där. Det har ingen betydelse vilket för jag sörar på om jag tycker att jag har något vettigt att komma med.

Tänkte när jag åkte på mitt första LRF möte i den här bygden att: nu känner man väll ingen… Pyttsan, jag hann bara in så insåg jag att jag lärt känna många på en par år och att jag satt några spår.

I stort så när vi diskuterade livsmedelsfrågor så höll jag och den gamla riksdagsledamoten samma spår och det kan väll kännas som att skillnaden mellan tex lantbrukare och politiskt engagerade är att bonden vill göra cash och politiker vill att saker ska vara rimliga. Jag drar ofta jämt med LRF och gynnas väll iofs också själv av en hög konkurrens kraft i dom gröna näringarna. Från Lrf ser man det jag bloggat om tidigare dvs självförsörjningsgraden vid en eventuell konflikt. Man ifrågasätter om politiker ser detta och det gör dom, Edward Riedl fick ju tex igenom ett förslag på partistämman i oktober som innebär att M ska arbeta för att stärka konkurrenskraften för dom gröna näringarna i Sverige. Vem vet det kanske kommer mer framöver, vi har ju bättre och bättre ställt i Sverige så det borde ju finnas utrymme med det ena och det andra framöver.

Vi får bara hoppas den dagen att det finns ungdomar som vill ta vid som arbetare på lantbruk, inte så säkert.

Fredrik Jacobsson Hällfors Vännäs (m)

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.