Lrf Ungdomen och Moderaternas Ungdomsförbund

Imorgon bitti åker jag till Skellefteå för LRF ungdomens årsmöte, En hel Fredag och en halv lördag väntar med en massa bondpojkar och entreprenörer. Själv är jag ju ”bara” markägare och skogsbrukare, dom flesta som är med den här helgen lever annars på sina lantbruksföretag och jobbar sällan mindre än 7 dagar i veckan. Fick programmet via mail i veckan och sitter och ångrar att jag inte skickade in en motion själv. Men nu åker jag inte dit för att representera LRF utan MUF i eget initiativ.

Roligt när jag läste igenom ”hänt 2013” att MUF var det enda ungdomsparti i Västerbotten som tagit kontakt med LRF Ungdomen och bokat in ett studiebesök på en gård mm. Tråkigt att inte fler ungdomsförbund intresserat sig men roligt att det enda var MUF.

Själv har jag öst på min egen väg genom denna blogg, via Almedalen och i senare tur Riksdagsledamöterna, har faktiskt pratat en del med en i S också. Annars är det ju i huvudsak Elisabeth som fått stå ut med några ”tycker jag” och beklagningar över vissa system.

Jag kan så pass om jordbruk att jag kan föra vidare det jag tar del av och har försökt.

Till skogen tog jag en Riksdagsledamot i Oktober och det hoppas jag påverkade. Och tror.

I Almedalen hade jag ett möte med LRF Ungdomens Ordförande. Där snappade jag upp för att föra vidare och jag har gjort det jag kunnat. Mot riksdagsledamöterna och via bloggen. Sen sitter jag på lite mer men man ska göra saker ordentligt så jag måste ha tid att fundera ut hur det ska tas. Det är halva kruxet, hur det tas.

Blir lagomt till MUF Västerbottens vintersittning den 5e, då har jag med mig lite att prata om kanske! Tanken är då den.

Trevlig helg

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.