Hemma efter årsmöte med LRF ungdomen Västerbotten

Det blev en kanonhelg med LRF Ungdomen i Skellefteå i helgen, Medlefors kursgård höll vi till i. En helhelg med intressanta samtal om det ena och andra. Dom unga LRF arna är riktigt på tycker jag känns det som och dom har sina frågor att jobba med.

Hur ska LRF Ungdomen påverka politiken? Jag tror det är bäst om vissa inom LRF kliver in i politiken om man har ett intresse. Har i helgen pratat med minst en som verkligen skulle kunna passa in i den politiska världen om han bara vill vara med. Men i övrigt jobbar dom med att påverka dom politiska ungdomspartierna i Västerbotten. Hittills har m varit det som låtit sig påverkas, både genom MUF styrelsen och mig. Jag frågade idag på årsmötet hur dom här ungdomarna tyckte MUF representanterna var när dom var på besök, dom tyckte dom var intresserade och engagerade, LRF ungdomen vill arbeta med att ge kunskap och vetskap.

En viss Malin var besviken för att jag inte skrivit någon motion, det kanske jag gör nästa år, om inte annat så kanske MUF får någon till sin behandling, i så fall får ni reda på det. Erika hade ju skrivit så bra motioner så vad ska jag vara bra till hos er?

En motion som gick igenom var den om att inte förbjuda opastöriserad mjölk, den gick igenom och skickas vidare.

En annan handlade om LRFs och McDonalds samarbete, där McDonalds använder LRFs varumärke. Det vill inte LRF Ungdomen i Västerbotten efter votering.

 

Där var min ide att man istället skulle satsa på MAX när det är ett Norrlandsbolag som omsätter 1,7 Miljarder och som har serveringar på dom bästa platserna i världen, jag tycker då det vore en bättre varumärkesbärare när dom inte satsar på att bli störst utan bäst och för att dom är från Norrland. Det la jag bara till i samband med behandlingen av motionen.

Sen har det varit roligt att få lyssna till LRFs vice ordförande, det var ungefär som jag trodde och det är jag glad över. Hon hade en hel del att tillföra. Jag är ju nalta eljest själv så det hon sa har jag redan hunnit snappa upp tidigare.

På Torsdag åt veckan tror jag det är då har vi vintersittning med MUF V och då ska jag ta med det jag snappat upp i helgen.

Tack ska ni ha

Fredrik Jacobsson (m)

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.