Västerbottens viktigaste broar

Ja imorse blev det alltså klart att hängbroarna i Tegsnäset och Granö som invigdes på 30 talet är viktigast i länet.

Jag växte upp i Granö och har väldigt starka rötter där på många vis, sen den här bron med slitbana i trä som man cyklade över och hoppade från ner i vattnet det är otroligt roligt att den och bron i Tegsnäset uppskattas.

Hängbron i Granö är väldigt viktig för dom som har skogsmark på ”andra sidan” älven för det blir ett bekymmer annars om det är långt till och från vid underhåll etc. Sedan håller ju byfolket på att anlägga ett hotell och renoverar och bygger om campingen som är där. Riktigt roligt att det matas på och att det finns en investerare som tror på potentialen.

Nu får alla som har connection med Granöbygden minnas detta så man i framtiden prioriterar dessa farleder.

Roligt att SR Vbtn drog igång denna tävling så vinnaren är klar en gång för alla.

Sen finns det säkert om man ska vara ärlig broar som är viktigare ur logistik synpunkt, tex den mellan Vännäsby och Brattby E12. Men det var nog inte så det vägdes, mer som ett sätt att öppna ögonen kring gamla fina verk.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.