Kör och vilotider

Kör och vilotidernas baksidor är många.

 

Läser då och då på facebook om yrkeschaufförer som får böter för småsaker som egentligen inte är att  se som brott utan bara utövande av myndigheter. Jag läste nyss en skrivelse som var länkad från facebook som handlar just om vädrets inverkan på möjligheterna att alltid klara av att hålla körtiden.

EU parlamentarikerna är intresserade av frågor som kan vara lönt att söka dispens kring i EU där omständigheterna i det egna landet kan göra att regeln inte passar in där.

Kör och vilotiderna har vissa svagheter som borde ses över i EU för Sveriges del och jag har tänkt på det ett tag så jag skrev en motion kring detta för några veckor sedan som jag nu har iväg via mail till en kompis som jag skulle vilja ha med på den.

När jag skickat in den motionen till muf ska jag lägga ut den så jag får höra om några åkare har några synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.