Åkarsnack

Idag har jag varit på kurs för att behålla yrkeskompetensbevis för att köra tunga fordon yrkesmässigt.. Jag har varit ganska skeptisk till dom tidigare kurserna jag varit på inom detta men idag har det varit riktigt bra, handlade om hjärt-lung räddning och ergonomi.

Citerar en vän som är transportledare, han ansåg att det var bättre med kurser som handlade om något som går att påverka istället för något som tex miljön i världen, det kan vi lixom inte påverka när vi är så små i världen, känns det då som.

 

Det är roligt att lyssna på dessa åkare och man inser fort att dom utländska lastbilarna är ett stort problem, man försöker från åkeriföreningen att påverka politiker av olika slag på det sättet att man vill få till ett system som gör att chaufförer till utländska lastbilar som man idag anser skiter i att betala sina böter, faktiskt ska få börja betala vid vägkanten annars vill man ha till ett system som gör att lastbilarna inte kan förflyttas från platsen. Känns ganska vettigt tycker jag när målet är en rättvis konkurrens.

Sen när det nu var tal om ergonomi och hälsa då började det ju förstås att pratas om det min motion handlade om som jag lade ut här i fredags, just att kör och vilotiderna och den exakta tekniska kontrollen har en stor inverkan med onödig stress.

Jag har funderat en hel del på detta och ska så fortsätta för att bidra med mitt strå till stacken.

Annars får man ändå lov att säga, att eldsjälar, ja dom finns det gott om bland dessa truckers!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.