Motion om katter och ansvar!

Jag vet inte om det går hem hos alla hur jag kommit på denna men det har ingen betydelse!
Tycker ändå den talar sitt klara språk och jag kör därför på!
Lustigt att jag efter denna var inskickad hörde på radion att man åkt till riksdagen med 349 katter! Detta kan vara en väg att gå för att komma vidare!
Politik handlar inte om att klaga på andra utan lösning utan det handlar om att HITTA EN LÖSNING!
Läs och le!

Motion om kattmärkning

Alla hundar som bor i Sverige ska vara registrerade och märkta innan den är 4 månader gammal. Ett liknande register finns för katter men det är endast om en katt ska utställas eller resa inom EU som den måste vara registrerad.

En chipmärkning på en hund/katt är väldigt billig och i och med att en hund eller katt är märkt så kan dess rättmätige ägare hittas i samband med att en hund/katt upphittas.
Oftast är hundägare väldigt måna om att märka sina hundar och det gör att dom oftast kommer till sin rätt.
En borttappad hund läggs det ofta stor energi på att hitta.

Mindre kan man dock säga om vissa kattägare som ofta har flera omärkta katter på sin gård eller dylikt vilket ofta gör att dessa katter tex förflyttar sig en bit i naturen och kan få för sig att para sig med någon annan katt som i sin tur föder ungar i en lada eller dylikt. När dom kattungarna växer upp blir dom ofta vilda eller mindre tama. Detta händer väldigt sällan med hundar som man oftast har betydligt bättre koll på.

Det är svårt att komma till bukt med problemet med hemlösa katter och så kallade sommarkatter som dumpas efter tex en väg flera mil hemifrån för att den inte är önskvärd längre.

Däremot kan moderaternas ungdomsförbund i den här frågan anse att det borde vara obligatoriskt att märka alla katter och en omärkt katt om man anser sig kunna ta hand om den ifall man hittar den. Detta skulle göra att fler katter skulle ha rättmätiga och ansvarsskyldiga ägare, det skulle kunna göra att färre katter skulle lida en ovärdig död på grund av kyla eller svält.

Därför ber motionären stämman ta ställning till att svara för att märkning av katter borde vara obligatorisk för att en upphittad katt ska kunna återkopplas till sin rättmätiga ägare för att sedan denna ska ta ställning till hur kattens liv ska fortskrida om ägaren anses trovärdig.

Motionären ber även stämman ta ställning till att ägaransvaret ska innefatta att man tar ställning till antingen omplacering eller avlivning om ägaren inte längre vill ta hand om katten.

Sedan ber även motionären stämman ta ställning till att man bör behandla alla djur på bästa möjliga sätt och även då katter.

Dessutom ber motionären stämman att skicka vidare motionen till MUF:s förbundsstämma för hantering.

Fredrik Jakobsson (m)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.