Vansinnesdåd och SD

Tråkigt höra att Sveriges troligen bästa och framför allt modigaste utrikeskorrespondent blev mördad i morse, den tragiska händelsen är ju bara ett i raden av vansinnesdåd som sker i dessa länder. Hemskt för SR och familjen.

Själen som släckte detta liv är nog inte så skakad av detta, troligen vardagsmat i Afghanistan. Låt oss säga att förövaren är 20 år gammal, då skulle han ha kunnat vara 7år vid 9/11. Livet därnere har nog varit ganska blåsigt sedan dess (givetvis). Eller varför inte säga att alla som var 7 år då är 20 nu, att leva upp i en värld som vi inte förstår oss på. Slåss för mat eller vatten, våldtäkter och andra otrevligheter, ständig otrygghet. Många människor blir nog helt förstörda av det.

Många av mina bekanta börjar ta upp SD som ett alternativ inför valet och något dom kan tänka sig rösta på, Jimmie Åkesson vill inte ha någon invandring utan han tror att vi kan hjälpa dessa människor som växer upp i misär och krig bara genom bistånd.

Någon fler än jag som inte tänker kasta sten i havet??? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Något man ska tänka på innan man röstar på SD det är att även människorna som växer upp i fruktansvärda miljöer är människor, människor med likadan hjärna som vi har och likvärdig intelligens, dom är också inuti sina kroppar som är av jorden född. Dom har föräldrar (om dom har tur) och dom kan bli kära, dom kan lära sig läsa och dom är faktiskt också ofta drivande, precis som vi.

Men dom har inte fått förutsättningarna.

Förutsättningarna som vi i Sverige tar för givet och som bara finns där.

Vad vi i Sverige ska kämpa för, det är att hålla en invandring i världsklass som ger alla invandrare möjligheten till ett liv. Integrationen är en utmaning, en utmaning som vi ska fixa.

Vi ska inte stänga ute den som inte fått förutsättningarna, vi ska ge dom förutsättningarna.

Det klarar alliansen men inte Åkesson, SD är för primitivt för att vara ett alternativ. Sen har dom ju inga representanter i Norrland som är nånting heller. Nej glöm SD

Fredrik Jacobsson (m)

4 kommentarer

  • Fredrik Jacobsson (inläggsförfattare)

   Ja det finns en hel del fantasier hos människor om vad invandring beror på det är helt klart. Och konsekvenserna av den.

 1. Syster Sara

  Jag ska inte rösta på Sverigedemokraterna men jag har problem med alla som säger som du ..”.Jimmie Åkesson vill inte ha någon invandring”. Jag har läst och lyssnat eftersom jag har ett öppet sinneslag men har aldrig hört honom (eller någon annan SV) säga detta. De säger att invandringen är för stor och det är ju en helt annan sak eller hur. Sen säger de att integrationen är totalt misslyckad sedan årtionden tillbaka. Detsamma tycker över hälften av innevånarna i Sverige. I fredags rapporterade lokalradion om att ABF skulle ge en studiecirkel med innehåll att deltagarna skulle lära sig att argumentera mot Sverigedemokraterna. Ska studiecirklar som får statliga bidrag för verksamheten verkligen syssla med sådant. Nästa gång kanske de vill arrangera kurs i hur man bemöter högerpartier.
  När kursen skulle starta så visade det sig att två deltagare presenterade sig som sverigedemokrater. Kursen avbröts och dessa två deltagare fick besked att de inte fick vara med. Kursen skulle återupptas på måndag.
  Hur tycker du att detta rimmar mot ” alla människors lika värde”?
  Är inte detta en ren form av diskriminering?
  Själv kan jag ju tycka att det hade väl varit utmärkt att träna argumentationen mot riktiga sverigedemokrater i stället för andra personer med en annan agenda.
  Dina påstående om att de inte kommer att ha några företrädare i länet på listorna i höstens val kommer även detta på skam.

  • Fredrik Jacobsson (inläggsförfattare)

   Okej, till dina första åsikter rörande Sd:s och Åkessons åsikter med politiken och vad dom säger sig anse i invandrarfrågan så är jag av en annan uppfattning när jag i somras åkte till Gotland på Almedalsveckan, då träffade jag många ungdomar från SD och SV och det var inte så det lät där därav min insikt i att deras åsikter likt andra som driver en fråga inte riktigt stämmer med vad som sägs.
   Åsikt 2, där anser jag likt många andra att man ska kämpa allt det som går med integrationen och inte bara döma ut den som du.
   Åsikt 3 om ABF, där anser jag inte att det är det som man ska ägna sig åt utan det man är till för.
   I frågan om människans lika värde där vet du att jag anser att invandrare eller grannen eller vem som helst är lika mycket värd därför anser jag att man ska ge människor en chans istället för att bråka om vem som är värd vad, vi är alla värda en möjlighet till ett bra liv punkt slut, sedan tycker jag att Sverigedemokraterna som du nu pekar på gör sig till martyrer vilket jag tycker är ett vekt beteende.
   Som du anser jag också att det är bättre att argumentera mot riktiga sverigedemokrater, där gör var och en någon jävla nytta istället för att sitta på ABF.
   Sista frågan berörande listorna där kan jag bara beklaga nederlaget för de som satt sig på listan. Den som satt sig där har missat en del om människovärdet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.