Kör hårt 25 åringar!

Jo, jag lever.

Har haft en period som inte riktigt gjort att jag haft all tid över till bloggandet. Jobbat här och där med det ena och det andra, sedan har det tenderat att dra ihop till en hel del olika festligheter om helgerna. Förra helgen tex var jag i Granö där jag växte upp för (länge sedan), det var väldigt roligt träffa alla gamla vänner där uppe i samband med att jag gjorde ett litet jobb där uppe.

Valborg firades i Vindeln med gamla vänner från skoltiden mfl, det var riktigt bra faktiskt. Tackar AH för en trevlig tillställning.

Sedan igår kväll hade vi 10 års återträff sedan högstadiet. Mycket roligt att träffa alla dessa olika personer och se hur deras vägar i livet faktiskt blivit. Roligt också för en sån som mig att det även var Umeå med kranskommuner vilket gjorde att källaren på Folkets hus i Umeå blev full. En sån som jag då menar jag givetvis att jag känner så många inom det större området, alltså träffade jag många från gymnasietiden osv. Väldigt roligt var det att se hur det lixom löser sig för de flesta. Sedan blev det också en del prat om att jag engagerat mig politiskt, om livserfarenheter och om saker vi hunnit vara med om. En gammal tjejkompis från högstadiet ville tex börja prata om den dagen jag hittade gubben frånliden, vilket jag redovisade i detalj för att ge henne det hon letade efter, tycker det var en fin stund när jag tror att hon insåg kärleken till sin egen far.

Det är lite kusligt också när man träffar en ung blond vacker dam som jag aldrig sett i baren som säger, – Är du moderat fortfarande?

Hon hade alltså koll och jag antar att jag får ha det lite kusligt fler gånger framöver och i framtiden, det är inte första gången det händer att jag får känna mig lite ”ovetande om den andre”. Vilket i sig är bra för moderaterna i Västerbotten om jag bara kan sköta mig snyggt!

Jag kan avslöja lite försiktigt att jag kommer på Vännäsmoderaternas valsedel på plats 4 men också att det för mig inte är av vikt att på något sätt bli invald någonstans när jag i min karriär i framtiden inte i första hand satsar på politik utan hellre då fortsätta mitt arbetsliv som består av så många olika trevliga yrken så det för mig är mycket givande. Sedan är ju politik roligt förstås men jag kan göra en hel del avtryck bara jag får vara på en par möten per månad och får ha en dator en par timmar i veckan. Samtidigt inser jag att det är ”lite tunt” med ungdomar. I Vännäs är det mycket ”tunt” både i antal unga engagerade men också i kompetens. Jag har ju lite fördel av att både vara heltidsanställd i åkarbranschen samtidigt som jag har skogsbruket, bostadsuthyrningen (där jag själv sköter husunderhåll) och att jag gör jobb på entreprenad på sidan om det. Det ger en hyfsad insikt i samhällsproblem.

En god vän till mig från Kåddis var också på festen igår och han visade då mig det som har gjort sånt avtryck på facebook senaste dagarna http://jeanettebohman.wordpress.com/2014/05/01/en-krankt-foretagare-talar/

Min vän startade AB ifjol inom entreprenad branschen och kommer med all säkerhet bli en framgångsrik företagare och han kände med detta och ville visa detta för mig för att höra min åsikt.

Den är att jag håller med om varje ord.

Sedan kan jag säga att jag blir irriterad bara av att det finns så korkade människor som tror att vi ska kunna fö oss utan ett system som gör att vi kämpar för detsamma. Småföretagen och nystarterna är det som gör av sig mest på arbetsmarknaden, höjer du skatten för de grupperna då gör man då inte det Löfven svamlar om att bekämpa arbetslöshet.

Fredrik Jacobsson (m)

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.