Om vinster

Näringslivet i Sverige går bra, men inte så bra som vissa tror. Det klarar inte hur mycket som helst när vi faktiskt har höga löner och miljökrav som få.

Vinstmarginalerna är inte mer än några procent för dom flesta om dom ens gör vinst. Högre skatter för åkerinäringen kan om det blir för mycket slå ut den lilla vinsten som finns i tex skogsbolagen. Jag tänker inte på Sca och holmen men tex Norra skogsägarnas ordförande har gjort skrivelser om sin oro kring detta. Jag har träffat Torgny och han är mycket kompetent och klartänkt. Många industriföretag har -5 till 5 procent i vinst. Transportkostnader är något nästan alla stora företag dras med, fördyra inte detta.

Det finns människor i Sverige som inte tycker vinst ska sporra företagare och entreprenörer. Då undrar jag:
Vad ska motivera mig och mina unga vänner att bygga upp verksamheter som skapar jobb och sysselsättning?

Utan vinst skulle vi inte hålla på som vi gör. Det är dagens sanning, Vi jobbar inte hårt ”bara” för att det är roligt. Vi vill förbättra våra liv och nå framgång, eller ge våra barn en bra uppväxt, eller på annat sätt höja vår levnadsstandard.

Sittande regering förstår detta.

Oppositionen förstår det inte.

Fredrik Jacobsson (m)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.