Unga i jobb

Roligt idag när jag pratade med en ung tjej som skulle prata med sin chef om hon skulle få fortsätta på jobbet hon haft under en tid, Hon var väldigt ivrig på att få ett ja och om det hade blivit nej hade hon förmodligen flyttat för att hitta något annat.

Ett tag senare träffade jag henne by person och då frågade jag hur det gick för jag förstod att hon hade haft samtalet.

Tummen upp och småhoppande log hon ”upp till öronen”.

Roligt med såna ungdomar som det är lite GO i!

Har också haft några små samtal med några vänner idag som är inom åkeribranschen och roligt är det att höra att det är (nära på) uteslutande moderat eller allians röster som gäller i höst från den branschen.
Människor som inte är så intresserade men som ändå har lyssnat en liten grann på radion och läst tidningar tror jag blir mer och mer övertygande av den starka ledning Vi faktiskt har i Sverige.
Hoppas det inte ”bara” är mina arbetsvilliga vänner som inser detta, de som vill ha kvar sina jobb.
Faktum är ju att konsekvensen för alla som jobbar och som vill ha ett jobb är att det är vesäntligt större chans att det uppfylls genom bibehållen regering.

Sedan finns ju skaran som har tänkt rösta på SD. De som röstar på dem ger bort en alliansröst och därigenom är rösten värdelös för arbetslinjen. Lika bra i så fall rösta blankt.

Framöver är det bara att hoppas att det blir mer och mer uppenbart att socialdemokraterna och de som de nu har för avsikt att samarbeta med fortsätter komma med dåliga förslag till förändringar. Det gynnar moderaterna och alliansen. Dvs arbetslinjen

Man skapar inga jobb genom att göra det svårare att anställa människor.

Pratade med en kompis som satsade på skogsmaskiner när han var i 25 års åldern, nu är han 27, han har 2-3 anställda beroende på årstid. Vi pratade lite om vänsterpolitik och han var helt säker på att om den politiken gällde skulle han säga upp alla och köra själv.

Säger en hel del om vänsterns idéer om hur man skapar arbetstillfällen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.