Skräp i skogen

Jag blir så förbannad ibland när jag åker efter vägen och ser på mitt eget skifte att någon ”smarting” kastat ut en underdel till en kontorsstol bredvid vägen bara för att bli av med den. Den personen har antingen helt missat att kommunen eller Svea skog inte äger all mark i Sverige och han har förmodligen också missat att i princip all mark i Vännäs ägs av privata markägare eller så är det en sån här respektlös modell som helt enkelt inte bryr sig om samhällets regler.

Den här gången som så många andra har det kastats skrot på min mark vilket jag inte direkt uppskattar när jag är den som är skyldig att rensa upp eländet. Man ska som privatperson inte skräpa ner efter skogsbilvägarna eller landsbygdsvägarna för det är faktiskt så att någon hur som helst är skyldig att ta bort skräpet!

Det här med nerskräpningen är en fråga som delvis också ligger på kommunerna och staten när det faktiskt är billigare och enklare (om en person kommer undan med det) att kasta t ex gamla bildäck i skogen än att lämna in dom på en bilverkstad där dom brukar ta en slant för att skicka iväg dem. Det borde vara som med det mesta skrotet T ex kylskåp och kablar att man fick lämna dom på återvinningen som privatperson gratis.

Som det är idag frestas ju människor att kasta skrotet efter vägen.

Och såna som jag får ta upp skiten för att sedan köra bort den!

Jag ska skriva en motion om det här till våren, var lugn för det!

Fredrik Jacobsson (m)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.