Förebild mot SD

Reinfeldt var den som tog debatten med Sd om invandringen och visade upp för svenska folket hur moderaterna tänker i frågan, tycker det är tydligt för var och en av oss som besitter någon slags medmänsklighet att vi gör rätt i att göra vad vi kan för så många människor som möjligt.

Vet att många är av en annan uppfattning, till den kan jag bara beklaga dennes oförmåga att förstå sig in i andra människors situation. Sedan kan jag komplettera med att Du eller jag är inte mer människor än den från Irak eller Syrien, det handlar om förutsättningarna.

Vi och dom tänket har varit grunden till allt ont genom tiderna.

Reinfeldt är en förebild för både mig och dig. Ja för hela Svenska folket i den här frågan.

Fredrik Jacobsson (m)

9 kommentarer

 1. "Dosan"

  Reinfeldt är en äcklig nyliberal som tror att han är kung över Sverige. Han och partiet du representerar har förstört svensk välfärd, förstört vården, sänkt skatterna för rika och sett till att sjuka människor blir utan ersättning eller stöd. Han är en sociopat som behöver tas från makten innan han och hans gelikar förstör landet helt.

  Alltid rött, alltid rätt. Det är fakta.

   • Lambertz

    Siffrorna talar ju dessutom för att borgarna åker ut rejält efter valet.

    Därutöver varför är du moderat med din socioekonomiska situation som lastbilsförare?

    • Fredrik Jacobsson (inläggsförfattare)

     Vi får se, det avgörs ju på valdagen. Alliansen har inte gett upp, Vi har vittring däremot.

     Imponeras över ditt ord socioekonomisk.
     Men som svar på frågan kan jag skriva till dig att jag sett skillnaden mellan människor som har en drivkraft och de som inte har.
     Startade eget vid 21 års ålder och har därigenom fått en god insikt i vad som är vesäntligt för olika verksamheter. Skattelättnader är en sådan sak. Regelförenklingar en annan. Eget ansvar och äganderätt en tredje.
     Sedan tror jag på människor, jag tror inte på att sätta människor i bidragsberoende. Var människa kan göra något bra för välfärden.
     Hoppas du är nöjd med svaren

 2. Lambertz

  hej.

  Så hur tänker du kring de fattiga i Sverige som drabbas av nedskärningar i välfärden?

  Hur tänker du kring att invandringens konstandsineffektivitet mot att hjälpa betydligt fler i närområderna?

  • Fredrik Jacobsson (inläggsförfattare)

   Fattigdom i Sverige är nog ovanligt. Men dom få som är fattiga borde ju få en chans att komma ut i arbetslivet. Har man oturen att inte passa in i samhället riktigt tycker jag att samhall är en aktör som borde få mer resurser och kunskap för att hitta platser åt dessa. Man bör sträva efter egen bärkraft så långt det går.

   Åkesson är bra på att retoriskt ställa bort motståndaren genom att hävda att man kan hjälpa 40 miljoner människor för samma kostnad som 75 – 100 tusen invandrare. Han nämner aldrig hur mycket en människa i Syrien blir hjälpt. Det kan ju bara röra sig om ett glas vatten varannan dag, en invandrare som kommer till Sverige har fått en chans till ett bra liv.
   Är vi överens om skillnaden i hjälpens värde?

   • Lambertz

    Nu pratar du bort dig lite. Frågan gällde hur du ställer dig till de fattiga som drabbas av nedskärningarna i välfärden, som konsekvens av asylinvandringens beräknade kostnader på ytterligare 48 miljarder kronor. Fattiga låginkomsttagare och pensionärer som lever på existensminus kommer drabbas av detta. Vad tycker du om det?

    Sen pratar du även bort i stycke två där du hävdar att hjälpen enbart kan bestå av så lite som ett glas vatten. Hjälpen är enligt unicef-standard vilket till och med innebär uppstart av skolor, utbildning etc. Om jag förstått din bild rätt så anser du att politiker ska inskränka denna rättighet till ett fåtal invandrare på bekostnad av Sveriges välfärd.

    • Fredrik Jacobsson (inläggsförfattare)

     Beklagar fattigdomen, som sagt vi måste hitta vägar för att lösa det också men jag tror inte på utbyggda bidrag. Tror på egen bärkraft så långt det går. Nya bättre betalda jobb tex.
     Jag tror att det är lättare för en som redan bor i Sverige att påverka sin egen situation än för en som lever i ett land där det råder misär. Nu ställer du vi mot dom och det tycker jag är fel. Sedan är vi ju beroende av i framtiden att vi har människor som tex vill jobba inom äldrevården. Ser bara här på orten där jag haft en äldre anhörig som vårdats nu nyligt Hur många vårdare som är av utländskt ursprung. Se inte bara kostnaden utan se också vars det leder.
     Av 4,7 miljoner som jobbar är 700 000 utrikes födda.
     Hur skulle vi ha klarat det annars?

     Är fortfarande övertygad om att det leder till ett bättre liv att komma från misären och kriget till ett land med rätt förutsättningar att få bli den man vill. Om resten av Europa tog lika stort ansvar i frågan skulle det också göra stor effekt. Nu är vi ju i framkant och kanske att vi visar omvärlden att de bör göra likadant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.