Ungdomar, ta ton!

Har haft trevligt främmande ikväll, sedan har jag skrivit ihop en par fakturor, sånt ska man ju göra ibland också. Ibland är det roligt skicka dom och ibland har man helt enkelt ingen lust, men.

Hade ett ungt par på besök (födelsedagsfika), de är företagare båda två inom nära varande näringar om man säger så och det är roligt söra en stund med de som har åsikter genom egna erfarenheter. Inför valet blev det förstås prat om en hel del politik, än om jag brukar försöka låta bli så brukar det halka in på det ändå. Jag tog upp en sak som jag imponerades av, säger inte att jag håller med men jag imponeras av damen i fråga.

Valtider, det dyker upp det ena och det andra, oftast är det de som kommer med ”något nytt” före valet som tar poängen, om det är något som människor tror på vill säga.

Ibland träffar man på politiker som helt enkelt tar sina steg, med det menar jag att de inte räds effekten av en handling. Vi har ju bra exempel på nära håll om man tänker efter.

En ung kvinna tog ett steg ingen annan förutom sverigedemokrater velat ta, både på grund av ideologi och tunghäfta, det finns båda delarna har jag förstått. Det är Sara Skyttedal som är ordförande i KDU (kristdemokraternas ungdomsförbund) hon skrev den här artikeln i DN i slutet av förra veckan. http://www.dn.se/debatt/vi-maste-borja-diskutera-grans-for-antalet-flyktingar/

Mina vänner som var här på besök beundrade liksom jag denna dam, vi är jämnåriga med henne ungefär och vi har på vårt sätt gått all in i det vi tror på, Sara Skyttedal går här all in i något hon tror på.

Jag anser hennes initiativ otroligt modigt i den ställning hon har, fler ungdomar borde köra sitt eget race. I politiken är det speciellt ovanligt och jag anser det också viktigt för att ej i framtiden missa frågor bara för att de är känsliga eller något ens parti ej vill höra talas om. Vi tänker ju trots allt olika.

Modiga kvinnor som Sara Skyttedal behövs i politiken, en egen åsikt är alltför ovanlig bland dagens unga politiker.

Ungdomar, Ta ton i det ni tror på

 

Fredrik Jacobsson, Muf Västerbotten

 

En kommentar

  1. Pingback: Ungmoderat lika brun som KDU? | Andreas (V)ärld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.