Vi vill vara med!

Vännäsmoderaterna går till val med en stark lista, vi har på plats 1 Jan Nilsson, en före detta skolchef och rektor som idag är platschef på Eductus i Umeå. På plats 2 Gösta Eklund, Civilingenjör och en rackare på räkenskaper! Plats 3 Agneta Nilsson, specialpedagog och rutinerad på skol och sjukvårdsfrågor.

Sedan kommer vi, vi som vill vara med! Ungdomarna

Plats 5, Anthonia Lundberg, studerar natur på Liljaskolan, jobbar på sidan av det på flera olika platser – Hotell
Vännäs, Cafe Ljuslyktan och hemma på gården i Norrmalm.

Anthonias fritidsintressen är hästar, de tar visst upp all ledig tid som jag förstår. – Det tror jag på!

Anthonia kan verka väldigt ung, hon är 18 år men jag själv förvånas ständigt av hennes kapacitet, en riktigt klurig tjej som är en väldigt bra ung representant i politiken. Hon och hennes syster skrattade åt mig ikväll när vi skulle ta kort för jag var lite spänd vid den för mig enorma hästen. Hon sa skrattandes: – Jag trodde du var djur van!

Anthonia har mycket god förståelse för lantbruket och förutsättningarna som är kring det. Uppvuxen på en välordnad mjölkgård med en stor famlj som mer eller mindre är engagerade i politik och samhällsfrågor, det inser jag har gjort denna skarpa unga dam väl medveten. Hon är en stor tillgång för oss i skolfrågor och ungdomsfrågor vilket inte ska förnekas eller underskattas. Jag gillar henne skarpt och är glad att hon är med i vårat ”lag”. Ser bara goda sidor i henne.

 

Plats 4, Fredrik Jacobsson, chaufför/maskinförare på Fahlgrens åkeri, entreprenör med verksamheter som skogsbruk, bostadsuthyrning, markentreprenad, skogsskötsel och rådgivning, uthyrning av olika slag. – Alltid fullt upp. – Mångsysslare

Fritidsintressen. Husrenovering – just nu gäller det hans eget hus i Hällfors, jakt, gymträning,  samlarbilar, gamla traktorer, LRF frågor, politik, bloggare, resa till soliga länder. Tar vara på livet.

Fredrik 26 år är livserfaren av det ena och det andra, nära dödsfall, skador, trafikolyckor, sjukdomar i familj. Har alltid tagit stort ansvar i det mesta. Både frivilligt och ej. Idag en stor fördel i allt han gör.

Starka sidor. Uppbyggnad, underhåll, effektivitet, säger som det är rakt av, ej rädd att röra om, tar aldrig illa vid sig, bryr sig inte om det ej relevanta, har egna ideer om hur saker bör göras, engagerad, drivande, skäms sällan, ser allt objektivt, god självdistans, humor.

Svaga sidor. Har ingen kvinna som ett exempel, håller tider halvdåligt, passade in halvdåligt i den socialistiska skola vi har i Sverige. Har fått lära sig på egen hand. Tydligen halvrädd för hästar!

Vi behöver så många röster som möjligt för att fylla 5 mandat i kommunfullmäktige så vi båda får komma in! Det kan du som medborgare i Vännäs påverka! Kryssa Nr 5 Anthonia Lundberg eller nr 4 Fredrik Jacobsson.

Vi brinner båda för landsbygden där vi vuxit upp! Här är vi med Anthonias häst.

test 2 045

 

Vi är måna om LRF frågor.

test 2 058

 

Anthonias hemgård i Norrmalm

test 2 048

Beklagar att bilderna inte är vad vi trodde de skulle bli, i kvalitet vill säga.

Rösta på oss och Nya Moderaterna så Sverige får ett fortsatt bra klimat gentemot omvärlden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.