Bevaka i vattenfrågan

På tisdagkväll var jag inbjuden på ett samråd om skapandet av vattenskyddsområde i Önskanäs när jag går i rå med Önskanäs.

Det finns en mycket viktig fråga innan beslutet tas av kommunfullmäktige och det är konsekvenserna för en av gårdarna som i princip drabbas totalt negativt av området.

Inom zonerna kan som jag ser det inte markägaren bedriva ett konventionellt skogsbruk när det tex inte får utföras markberedning.
På den marken det berör så är det som jag ser det enda vägen till föryngring. Tex i Abbortjärn i Vindeln där det ligger en stor täkt är det andra maktförhållanden, Tallhedarna självföryngrar sig lätt men det går inte i detta fall när det rör sig om helt andra grundförutsättningar. Sedan är villkoren för all virkeshantering osv inte annat än drabbande för de drabbade, och orimlig.
Det är viktigt till att börja med att ledamöterna i alliansen håller ihop men sedan hänger det på S att ta ansvar för det man har för avsikt att besluta om. Inget beslut förrän familjen i fråga är nöjd. Som jag ser det är det fråga om exprioratering vilket borde innebära att de får en själig ersättning för intrånget.

(Om det vore min mark skulle jag inte ge mig förrän jag fick en årlig ersättning motsvarande markens produktionsförmåga i antal kronor år för år).

Tänk er för ledamöter i kommunfullmäktige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.