Vi måste välja väg i Norrland

Nu har vi sett vad Socialdemokraterna egentligen hade för åsikter och vad man försökte mörka före valet, vi är nog många speciellt i Norrland som insett vad det skulle innebära för våra skogsindustrier, industrier, företag och för vår valfrihet i livet om socialisterna och miljöpartiet hade fått igenom sin budget.

När det är så låga vinstmarginaler som det är i våra företag som det är så är det direkt ödesdigert med en politik som sväljer det lilla sista. Vi har inte råd med kostnader som inte går finansiera med annat än röda siffror.

Själv skulle jag som 330 000 andra skogsägare i Sverige direkt drabbas av en politik som fördyrar transporter, avverkning genom den nerdragna återbetalningen på drivmedelskatten samt ett parti i regeringsställning som helst vill avbryta skogsbrukets naturvård som det faktiskt är idag, (förutom när det blir fel).

Alla skulle vi drabbas av en lägre levnadsstandard när transporterna av livsmedel, kläder, gipsskivor, hammare, datorer, ja, det mesta skulle fördyras.

Det är klart vi ska försvåra för fusk och oseriösa åkeriföretag som framför fordon ibland i fyllan, ibland med undermåliga ekipage och ibland med förare utan körkort, men det ska inte ske genom en fördyring av alla transporter där fördyringen som drabbar oss i norr som har längst transportavstånd får skicka pengarna till infrastrukturprojekt i Stockholm och även idiotiska avbrytningar av redan pågående projekt som kostar pengar att ha avbrutna i Stockholm. Försvårandet för oseriösa transportföretag ska ske genom hårdare straff för de som bryter mot tex cabotagetrafiken. Där måste alliansen vara hårdare och se till att hitta lösningar för att ha bättre koll på den samma.

Vi måste komma ihåg vid nyvalet att Stefan Löfven inte kan finansiera Norrbotniabanan, att han inte har någon bra plan för att som vi i alliansen tjälsäkra vägarna i Norrland, att han inte kan fixa skolan på 100 dagar, att han inte kommer kunna förändra för pensionerna nämnvärt förutom att höja skatten för de pensionärer som väljer att arbeta längre och så mycket mer som de lovat inför valet i höstas. De rödgröna har bara en massa tomma ord i sin plan, de har inte ett samarbete som håller ens när de verkligen får chansen att regera. Detta är ingen väg för Norrland, eller Sverige.

Vi måste framöver vara klara över att vi måste värna det vi har. Vi har en hel del!

Regeringen Reinfeldt tog oss genom den värsta ekonomiska kris Europa sett på många, många år, det är det vi ska titta på, hur kan vi hålla oss i schack i en framtida omvärld med något annat än en regering som tar ansvar och med flexibilitet för oss i rätt riktning,

Om företaget går bra, då får du behålla ditt jobb, om företaget inte går bra, då är din framtid oviss. I Norrland måste vi värna våra företag. Det är logiskt i ett landskap som är uppbyggt av entreprenörer. Företagen måste få en ärlig chans att överleva mot en omvärld som redan har lägre skattetryck och lägre löner.

Invandringspolitiken som nu är på tal när man pratar om 600 000 människor på 4 år, den tål inte en politik i kaos med mörkande av verkligheten. Vi måste ta invandringen på allvar och vi kan inte göra allt, men vi kan göra mycket. Det krävs som jag ser det en verklig översikt av det som sker i våra kommuner, jag tycker personligen att det är fel att enligt lag tvinga kommuner utan vettiga resurser till integration ta emot hundratals eller tusentals människor. Det måste finnas en vettig väg i detta, moderaterna är ett öppenhetens och frihetens parti, men det är också viktigt att vi har kontroll över våra integrationsprojekt.

Moderaterna och alliansen måste ha en plan för invandringen, vi ska inte säga stopp, men vi ska fundera på vad vi faktiskt klarar av så det inte blir ett system utom kontroll. I långa loppet klarar vi en större invandring om den idag alltid är under kontroll.

Fredrik Jacobsson (m)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.