Beställde en specialare

Håller på rusta upp skogarna inför framtiden nu, då är det röjning och gallring jag menar. På ett ställe hade jag en rådgivare att titta på ett två skikt bestånd, dvs långa grova tallar glest med 10-12 meters granar under, kan bli så om det är bra växtlighet. Han tyckte jag skulle hugga ut alltihop och göra en nyplantering med tall.

Sedan i veckan när jag var där med röjsågen så märkte jag att granen i stora delar var gallringsbar och då la jag om röjningen så jag lämnade smågranar i luckorna så det blev som en matta med gran under tallen. Så igår gjorde jag om i planeringarna så det blir att hugga bort stortallen och samtidigt gallra 50 års granen.

Ska bli intressant att se resultatet av den gallringen, typisk granmark så har jag tur kan jag spara 50 år i tillväxt. Roligt med variation

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.