Vi måste börja i rätt ände

Integrationen är helt beroende av en arbetsmarknad, utan den och en god konkurrensförmåga mot omvärlden kan vi inte hjälpa någon för det kommer alltid vara resurskrävande. En politik som försvagar företagen och stärker statens inflytande kan aldrig vara en bra väg. Om företagen och löntagarna ska betala mer skatt som sedan ska användas av staten för ”låtsasjobb”, det ger ett väldigt statisk utfall i mängden jobb. Sen då?

Däremot så kan det skapas ohyggligt många arbetstillfällen i ett land med en hög teknisk kompetens och med rätt konkurrensförmåga mot omvärlden. Om företagen har rätt förutsättningar så kommer de olika kompetenserna från olika nationer berika vårt samhälle.
Det är logiskt.

Vi måste fortsätta krydda arbetslinjen med ideer, det är att börja i rätt ände.

Tror det kunde vara smart att tex sänka arbetsgivaravgifterna för nyanlända 5 år från första arbetsdagen precis som alliansen gjort det för unga och pensionärer. Det är sånt som gör att företagen lockas att anställa vissa grupper. Sammansvetsa integrationen med arbetslinjen.

Arbetslinjen är grunden i hela samhället, det är det då inget tvivel om. Det måste funderas mycket på hur det går få den ännu effektivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.