Vännäs kommunhus idag.

Det har varit en trevlig dag idag i Vännäs kommunhus. Första fullmäktige för mig. Vissa saker slog mig.
För det första tror jag faktiskt socialdemokraterna inser att dom förlorat valet 2014. Inte ett ord om det misslyckade rödgröna arbetet på riksnivå.

Sedan blev jag också fundersam över att kommunstyrelsens ordförande Johan Söderling var så nöjd över att man gått från en prognos för 2014 års budget på minus 14 miljoner till plus en par miljoner. Det i sig är ju bra men han glömde säga i talarstolen att han höjt skatten. Sedan slog det mig att ingen från oppositionen påminnde honom.

Sedan slog det mig att vissa skrivarkaxiga aldrig öppnade munnen.

Men men, lär nog hitta en hel del som är intressant att gå tillbaka till på denna blogg i framtidens fullmäktigesammanträden.

Själv är jag ju ersättare vilket gör att när ordinarie är på plats får jag vara åhörare vilket kan vara mycket frustrerande när man vill påpeka något eller byta infallsvinklar.

Annars en trevlig dag med några nya ansikten och trevliga pratstunder med personer från flera partier.

3 kommentarer

  1. Ulf Eriksson

    Hej Fredrik,
    Skattehöjningen avser 2015. Alltså har den beslutade skattehöjningen inte påverkat det positiva utfallet för 2014.

    • Fredrik Jacobsson (inläggsförfattare)

      Om jag vore kommunalråd skulle jag inte vara speciellt skrytsam och nöjd med att måsta höja skatten för att klara ekonomin. Tycker det är ett bortseende beteende. Sedan är det ju rätt att det är för kommande år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.