Politikers uppgift

Efter gårdagens blogg har jag fått en del respons. Något som ständigt återkommer är att när jag påstår att jag inte hört ett enda konkret förslag för att stärka lantbruket så är motparten frågande och funderade. – Motparten har inte heller hört talas om något.

Politiker ska hitta lösningar på ett eller annat sätt. Många höjer skatten på olika olika verksamheter och många sänker. Vissa kommer på geniala lösningar som förenklingar eller rotavdrag eller dylikt.
Något som jag stör mig lite på är att det verkar sitta långt in i ven innan man tittar på andra sidan om verksamheten.

Och tittar dagens regering på andra sidan så resulterar det i att man försvårar. Skatter läggs på verksamheter som är bäst i världen när det tex gäller miljö. Det här gör en förbannad om man vill ha en tillväxt inom en näring för vad man gör är att man till slut eliminerar branschen.

Politiker ska skapa förutsättningar för svenska lantbruket när det är bäst i världen i mycket. Eller vill Romson och company flytta produktionen till länder som sköter detta sämre?

Politikerna som bara kortsiktigt vill hålla ryggen fri för sin egen skull borde tas bort fort.

Jag är en av dom som vill skapa förutsättningar så därför blir jag alltmer än jag redan varit förbannad över detta.

Nu är det dags för den som har 7-800 000 i lön i riksdagen att hitta lösningar för att hitta förutsättningar för lantbruket.

Annars går den med på att få in mer och mer utländskt mindre miljövänligt och mindre nyttig mat pga antibiotika användning osv i de svenska hemmen.

Leta lösningar och förenkla det som går, sluta snacka och agera.

Ge konkurrenskraft istället för att ta den.

Fredrik Jacobsson MUF Västerbotten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.