Roligt att läsa

Har haft en skidtittardag med grannen idag, kul med svensken på tredje, själv satt jag bara och väntade på att spurtkungen skulle avgöra i slutet och jag fick rätt 🙂 Han är grymt taktisk Northug.

Igår var jag i skogen och tittade på lite godsaker, bland annat ett bestånd som jag gett speciella instruktioner på med fria händer, det var ett typiskt 2 skikt bestånd med stor tall över och 50-70 årig gran under, med rätt kille i skördaren visade det sig att det blev bra med en grangallring efter stortallarna kom bort. Inte alla men de flesta, (Helnöjd) 50 år sparat i tillväxt.

På tal om roligt att läsa.. Jag prenumererar på 4 tidningar vad jag vet, den ena är en om åkeri och entreprenad, en lokal veckotidning, 2 skogstidningar där man kan läsa reportage om människor som valt att leva på skogsgårdar runt om i landet och som delar några av mina intressen. Det är alltid roligt läsa om de som gjort något mer av gårdar de tagit över på olika sätt. Jag slås ofta över hur duktiga vissa är på att anpassa sig till de förutsättningar som finns runt dem. Jag funderar faktiskt på att vara med i någon sådan tidning om något år eller så, det reportaget kunde nog vara intressant för vem som helst. Lite sådär roligt att läsa.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.