Lågt i tak hos VPK gänget

För drygt en vecka sedan hade vi Kommunfullmäktige i Vännäs, slogs av en del som vanligt, värt att reflektera över.

Självaste kommunchefen frågade mig inför mina partikamrater under en rast om jag skulle kunna rösta emot mina egna om jag skulle hamna i en situation där jag skulle tycka olika. Mitt svar var givetvis – Ja, utan tvekan. (Nu händer det ju sällan som ersättare) men det är helt tveklöst att jag skulle kunna göra det. (Det får man i M,C,FP,KD i Vännäs).

Jag tycker det är givet att om man överhuvudtaget vill vara med på en valsedel så ska man ju låta den som kryssar en eller väljer partiet ska känna att det är människorna i partiet i första hand och ideologin i andra. Det är då min åsikt. Den som tycker annat tycker jag ska kliva av sitt uppdrag, sedan kan man ju kämpa med att försöka få andra att rösta som en själv men det ska ju vara genom att försöka ändra synsätt eller liknande.

Vi hade exempel i KF där den enda på vänstersidan (S,mp,v) som gick fram var kommunalrådet. Det tycker jag är dålig politik. Riktigt dålig, sedan röstar alla som honom sedan.  Komiskt egentligen

Bland högerpartierna i Vännäs går närapå alla upp i talarstolen varje KF. Sedan är det meningsskiljaktigheter och diskussioner vilket i sin tur leder till att från de borgerliga så kommer ideerna och slutsatserna fram på ett helt annat sätt vilket leder till förslag till beslut som är bättre. Sedan har ju olika ledamöter olika intressen så i varje fråga går ju inte alla fram och det är ju så det ska vara, det faller sig naturligt.

Nej nog är det bättre om alla får komma till tals med sitt utan att någon försöker dumförklara den utan besvarar den sakligt och försöker sätta sig in i hur den tänker.

Eller är vi en kommuniststat där man riskerar allt genom att säga det man tycker?

Förmodligen mer än vi tror

Jag ställer mig inte i ledet.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.