Sänk hellre arvodena

Dagens förstasida i vk känns inte bra.

Det känns helt främmande att i detta läge när Vännäs kommuns majoritet i fullmäktige så sent som år 2014 röstade igenom en skattehöjning för invånarna höja arvodena för politikerna.
Johan Söderling ska enligt vk kunna få 11000 kronor i månaden i löneökning.

Idag har flera personer hört av sig såväl från Vännäs som grannkommunerna och undrat hur jag ser på detta.

Under andra halvan av 2015 tog jag inte ut någon ersättning för förlorad arbetsinkomst vilket känns bra när kommunens ekonomiska hushållning anses undermålig.

Jag anser faktiskt att man i detta läge hellre skulle överväga en sänkning av arvodena med till exempel 25%.
För mig som är med för att påverka såväl inom kommunen som i riket skulle det kännas som en bra markering mot alla som betalar kommunalskatt i Vännäs. Det som nu diskuteras om rejäla ökningar känns helt absurt och som ett svek mot invånarna.

Under inga omständigheter skulle jag rösta ja till föreslagen ökning av arvoden innan den skattehöjning som majoriteten genomförde 2014 återreglerats samt kommunens ekonomi anses väl hushållen.

Fredrik Jakobsson (MUF Vännäs)

4 kommentarer

  • Fredrik Jacobsson (inläggsförfattare)

   I artikeln stod det ”kan få”, i blogginlägget ”kunna få”. Vad är fel enligt dig?
   Sedan om det blir hälften som tj tyckte det är ju ännu osett sedan påstår man att det inte ska vara en politisk fråga då undrar jag varför det ska tas i KF.
   Det här är då alltså upp till politikerna själva. Bra att vk skrivit så det kommer upp för invånarna.

 1. Erik Fastevik (c)

  Hej Fredrik!

  Vet inte dina partikollegor informerat dig men på KS igår yrkade jag i ett gemensamt förslag från oppositionen (C + M + KD + L) att anta tjänstemannaförslaget men utan förändring av vare sig arvodesnivån eller omfattning på uppdragen samt max 100% av IBB i arvode på helår.

  Du har helt rätt, under KSAU föreslog Leif Andersson (s) ytterligare en höjning för KSO till 100% av IBB utöver tjänstemannaförslaget vilket framgår av protokollet från KSAU. Sannolikt är det där VK hämtat sina uppgifter till artikeln.

  Hoppas du har möjlighet att delta vid kommunfullmäktige.

  Vänligen
  Erik Fastevik (c)

  • Fredrik Jacobsson (inläggsförfattare)

   Nej jag har inte fått den informationen men jag hade nog redan räknat ut hur det skulle bli, bra att oppositionen håller ihop.
   Och bra gjort.
   Jo, nog dyker jag upp, det kan ni nog räkna med

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.