Kilometerskatt – Alla varor blir dyrare, för familjerna 

Många som arbetar i transportbranschen ser en kilometerskatt som något som kommer drabba åkerinäringens lönsamhet, resonemanget är ofta allt för enkelt och för smalt. Det kommer slå så klockrent mot glesbygd och speciellt orter som belastas av långa transporter. Transport av varor är något som alla vi som lever i en pengaekonomi har ett intresse av att det hålls på en slimmad nivå. 

Skogsnäringen och dess lönsamhet är det ganska många som helt enkelt skiter i och vissa vill ofta av okunskap att vi ska sluta bruka skogen. I slutändan är en högre skatt på skogstransporter något som gör att vårt skogsbruk tappar i konkurrens vilket utan tvekan kommer göra människor i flera led utan arbete. Det i nästa steg innebär att produkterna från skogen som ändå kommer behövas i resten av världen kommer utvinnas i andra länder som har lägre krav på sitt skogsbruks miljöarbete. Vilket i min mening rimmar dåligt ur ett hållbarhetsperspektiv. 

Allt vi använder i våra hem som matvaror, knivar, skor, sockar, toapapper (som dessutom kommer från skogen), möbler, glasögon, tändstift, däck, bilar, tavelramar, väggfärg, bilar ja allt som vi alla konsumerar kommer att bli dyrare.

Är vi verkligen intresserade av det när vi redan har ett skattetryck som ligger bland världstoppen?  

Kilometerskatt = allt blir dyrare för konsumenterna för ingen ska tro att det i längden kommer vara någon annan i ledet som kommer ta smällen! 

Sedan är regeringens avsikt att ta in skattemedel den vägen icket hållbar i längden när verksamheter som idag exporterar och skapar arbetstillfällen men som ligger på gränsen lägger av.

Sedan är det så tråkigt när såna här dåliga förslag ibland blir verklighet för det drabbar inte de som ändå har överflöd värst, värst drabbas de med tunna plånböcker som inte kan hantera en dyrare matkasse eller tennisskor! 

Tänk på barnen till dessa s och mp 

Fredrik Jacobsson (c) 

En kommentar

  1. Pingback: Kilometerskatt – Alla varor blir dyrare, för familjerna | Stoppa kilometerskatten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.